Stekte poteter med parmesan, rosmarin og hvitløk
Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte parmesan- og rosmarinkartofler. En enkel og smakfull rett som passer perfekt til middagen eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund nye poteter, delt i 1-tommers biter
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på en stekeplate.
- 2Bland potetene, olivenolje, Parmesanost og rosmarin i en bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel potetblandingen jevnt på den forberedte stekeplaten.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til potetene er gyldne og møre, og rør om én gang, ca. 40 minutter.