Stekte poteter med parmesan, rosmarin og hvitløk

Stekte poteter med parmesan, rosmarin og hvitløk

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte parmesan- og rosmarinkartofler. En enkel og smakfull rett som passer perfekt til middagen eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund nye poteter, delt i 1-tommers biter
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på en stekeplate.
  2. 2Bland potetene, olivenolje, Parmesanost og rosmarin i en bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel potetblandingen jevnt på den forberedte stekeplaten.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til potetene er gyldne og møre, og rør om én gang, ca. 40 minutter.