
Hvit bønne- og ovnsbakt hvitløksdipp
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull hvit bønne og ovnsbakt hvitløk dip. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hode hvitløk
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss litt ekstra til steking av hvitløken
- 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
- To bokser á 14 gram hvite bønner, skylt og avrent
- Saften av 1/2 sitron
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Blandet rå grønnsaker, som gulrøtter, selleri og paprika, til servering
- Stekte tortillachips, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Skjær av det aller øverste på hvitløksfeddet. Drypp litt olivenolje over hodet og pakk det inn i folie. Plasser det på et stekebrett og stek til det er mørt og aromatisk, omtrent 35 minutter. Ta det ut av ovnen og la det avkjøle. Fjern hvitløksfeddene og mos dem med en tresleiv.
- 3Tilsett olivenolje, basilikum, mynte, bønner, sitronsaft, litt salt og pepper i en food processor og kjør til det er glatt. For en jevn konsistens kan du la maskinen gå litt lenger. Server med grønnsakene og stekte tortillachips.




