Froskeben

Froskeben

Lær hvordan du lager deilige froskelår med denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant forrett eller spesialmiddag. En smakfull opplevelse!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 par med froskeben
  • 2. Allsidig mel
  • 3. Klaret smør
  • 4. Salt, svart pepper
  • 5. 2 hvitløksfedd, finknust
  • 6. 2 ss persille, grovhakket
  • 7. 1 ss fersk basilikum, finhakket, eller 1 ts tørket*
  • 8. 1 ss fersk gressløk, finhakket, eller 1 ts tørket*
  • 9. 1 ss fersk estragon, finhakket, eller 1 ts tørket*
  • 10. 1/4 kopp Calvados, oppvarmet
  • 11. 1/4 kopp tørr hvitvin, pluss 2 ss
  • 12. Stor Granny Smith eple
  • 13. 2 ss rømme
  • 14. 2 ss Worcestershire-saus
  • 15. 2 ts kapers

Fremgangsmåte

  1. 1Separér froskelærene og tørk dem grundig med en klut. Dryss lett med mel. Varm litt klarnet smør i en stekepanne på middels varme, og tilsett de melde og krydrede froskelærene. Stek forsiktig. Dekk froskelærene med knust hvitløk og snu dem etter 2 minutter. Tilsett urtene i pannen, og hell deretter over oppvarmet Calvados og sett fyr på - gi pannen et godt ryst, og tilsett deretter den tørre hvitvinen. La det småkoke på lav varme under lokk i 4 minutter. Del eplet i to, og skrap ut kjernen med en teskje, slik at det er igjen omtrent en kvart tomme kjøtt rundt kanten. Forvarm grillen til middels varme. Plasser eplet under grillen i 10 minutter. Krydre froskelærene med salt og pepper, og tilsett rømme, Worcestershire-saus og kapers, samt de to spiseskjeene med tørr hvitvin. Rør forsiktig for å blande. Legg froskelærene på en varm serveringsfat, og dekk dem med litt av sausen. Server resten av sausen i de grillede eplehalvdelene.