
Froskeben
Lær hvordan du lager deilige froskelår med denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant forrett eller spesialmiddag. En smakfull opplevelse!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 par med froskeben
- 2. Allsidig mel
- 3. Klaret smør
- 4. Salt, svart pepper
- 5. 2 hvitløksfedd, finknust
- 6. 2 ss persille, grovhakket
- 7. 1 ss fersk basilikum, finhakket, eller 1 ts tørket*
- 8. 1 ss fersk gressløk, finhakket, eller 1 ts tørket*
- 9. 1 ss fersk estragon, finhakket, eller 1 ts tørket*
- 10. 1/4 kopp Calvados, oppvarmet
- 11. 1/4 kopp tørr hvitvin, pluss 2 ss
- 12. Stor Granny Smith eple
- 13. 2 ss rømme
- 14. 2 ss Worcestershire-saus
- 15. 2 ts kapers
Fremgangsmåte
- 1Separér froskelærene og tørk dem grundig med en klut. Dryss lett med mel. Varm litt klarnet smør i en stekepanne på middels varme, og tilsett de melde og krydrede froskelærene. Stek forsiktig. Dekk froskelærene med knust hvitløk og snu dem etter 2 minutter. Tilsett urtene i pannen, og hell deretter over oppvarmet Calvados og sett fyr på - gi pannen et godt ryst, og tilsett deretter den tørre hvitvinen. La det småkoke på lav varme under lokk i 4 minutter. Del eplet i to, og skrap ut kjernen med en teskje, slik at det er igjen omtrent en kvart tomme kjøtt rundt kanten. Forvarm grillen til middels varme. Plasser eplet under grillen i 10 minutter. Krydre froskelærene med salt og pepper, og tilsett rømme, Worcestershire-saus og kapers, samt de to spiseskjeene med tørr hvitvin. Rør forsiktig for å blande. Legg froskelærene på en varm serveringsfat, og dekk dem med litt av sausen. Server resten av sausen i de grillede eplehalvdelene.