
Nuoc Cham (Fiskesaus til dipping)
Lær hvordan du lager den klassiske vietnamesiske fish dipping sauce, nuoc cham. Perfekt til sommerservering og forrett. En enkel oppskrift som gir smakfull dip.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 spiseskjeer sukker
- 3 spiseskjeer vann
- 1/3 kopp fiskesaus
- 1/2 kopp lime- eller sitronsaft (ca. 3 lime eller 2 sitroner)
- 1 stor hvitløksfedd, knust, skrelt og skivet eller finhakket
- 1 eller flere bird's eye- eller thailandske chili, frøet, og skivet eller finhakket
- 1 sjalottløk, skrelt, tynne skiver, skylt og avrennet (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Pisk sammen sukker, vann, fiskesaus og lime- eller sitronsaft i en bolle til sukkeret er helt oppløst. Tilsett hvitløk, chili og sjalottløk (hvis du bruker det), og la det stå i 30 minutter før servering.