
Biff- og cheddargryte
oppskrift på beef and cheddar casserole, en velsmakende og enkel rett som passer perfekt til hverdag og helg. lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til smørbrikken
- 2. Kosher-salt
- 3. 3 kopper brede eggnudler (ca. 140 gram)
- 4. 1 ½ kopper rømme
- 5. ½ kopp ferskrevet Parmesanost
- 6. 340 gram kjøttdeig av storfe
- 7. 1 rød paprika, uten frø og hakket
- 8. 1 bunt vårløk (hvite og grønne deler), finhakket
- 9. 1 ss tomatpuré
- 10. 1 ts italienske krydderurter
- 11. Én boks på 14 ½ unser med hakkede tomater
- 12. 2 kopper revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form.
- 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok den al dente i henhold til pakkens anvisninger. Sil av vannet og legg pastaen i den forberedte ildfaste formen. Bland inn rømme, Parmesan og 1/4 teskje salt.
- 33. I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett storfekjøttet og stek, mens du rører, til det ikke lenger er rosa, ca. 4 minutter. Tilsett paprika og vårløk og stek til de er sprøtt møre, ca. 3 minutter. Lag en åpning i pannen, tilsett tomatpuré og rør i ett minutt. Krydre med italienske urter og 1/4 teskje salt. Tilsett hakkede tomater, rør om og la det småkoke. La det koke til det er litt tykkere, ca. 2 minutter.
- 44. Hell storfefyllingen over pastaen og strø over revet Cheddar. Stek på midterste rille til osten er smeltet og kantene bobler, 15–20 minutter. La det hvile i 10 minutter før servering.