Le Backeoffe

Le Backeoffe

oppskrift på le backeoffe, en klassisk norsk bakst som passer perfekt til kaffe og helgefeiring. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 4 kvister flatbladet persille
  • 2. 3 kvister fersk timian
  • 3. 1 laurbærblad
  • 4. 900 gram løk, tynne skiver
  • 5. 450 gram svineknoke, skåret i 8 cm store biter
  • 6. 450 gram storfekjøtt (chuck), skåret i 8 cm store biter
  • 7. 450 gram lammekjøtt (lamb shoulder), skåret i 8 cm store biter
  • 8. 450 gram gulrøtter, tynne skiver
  • 9. 4 skinkerøtter
  • 10. 1 hvitløkshode (ca. 20 fedd), skrelt og tynne skiver
  • 11. 2 flasker Riesling, helst Alsace
  • 12. Usaltet smør til ildfast form, pluss 6 ss usaltet smør
  • 13. 1,8 kg poteter med fast konsistens, tynne skiver
  • 14. 3 purre, tynne skiver
  • 15. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 16. Litt brøddeig (valgfritt)
  • 17. 1 stort egg, pisket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Stor, oval ildfast form med lokk
  2. 22. Bruk en bit kjøkkenhyssing og knyt persille, timian og laurbærblad sammen til en bunt.
  3. 33. I en stor, ikke-reaktiv bolle, bland løk, svinekjøtt, storfekjøtt, lam, gulrøtter, saltbiter, hvitløk og urtbunt. Hell over vinen, rør om for å blande, og la det marinere i kjøleskapet i 24 timer.
  4. 44. Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  5. 55. Smør innsiden av den ildfaste formen. Sil av og skill kjøttet og grønnsakene; sett vinen til side.
  6. 66. I den ildfaste formen, legg et lag med halvparten av grønnsakene, potetene, purre og alt kjøttet, og krydre hver lag med salt og pepper etter smak. Gjenta med resten av grønnsakene, potetene og purren. Hell over den reserverte vinen fra marinaden. Fordel smør i små klatter på toppen.
  7. 77. Dekk formen med lokket. Rull brøddeigen, hvis du bruker det, til en pølse med omkretsen av formen. Trykk deigen rundt kanten av lokket, og press den litt for å forsegle. Pensle brødet med litt av det sammenvispede egget. Stek i 2 ½ time.
  8. 88. Ta ut brødet, fjern lokket, og server umiddelbart.