
Ristede kikerter
oppskrift på sprø og smakfulle røstede kikerter. perfekt som sunn snacks, mellommåltid eller tillegg til salater. enkelt å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tørkede kikerter
- 1/4 kopp pluss 1 teskje rødvinseddik
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1 1/2 teskje kosher-salt, delt
Fremgangsmåte
- 1Legg kikerter i en middels stor bol og dekk med 5 cm vann. La dem blø over natten.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Sil av kikerterne, og ha dem tilbake i blandebollen, sett til side.
- 4Lag en dressing ved å blande 1/4 kopp eddik, sennep og 1 teskje salt i en liten beholder med lokk, og rist kraftig for å blande.
- 5Tilsett olivenolje og rist igjen for å blande.
- 6Hell dressingen over kikerterne og vend godt.
- 7Fordel kikerterne på et stekebrett med bakepapir og stek til de er dyp gyldne og sprø, og rør om hver 15. minutt, i 60–65 minutter.
- 8Ta ut av ovnen, ha dem tilbake i blandebollen, tilsett resten av eddiken og saltet, og vend godt.
- 9Overfør dem tilbake til stekebrettet og la dem avkjøle helt før servering som snacks.