Hello Fresh Mobile Banner
Ristede kikerter

Ristede kikerter

oppskrift på sprø og smakfulle røstede kikerter. perfekt som sunn snacks, mellommåltid eller tillegg til salater. enkelt å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tørkede kikerter
  • 1/4 kopp pluss 1 teskje rødvinseddik
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1 1/2 teskje kosher-salt, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kikerter i en middels stor bol og dekk med 5 cm vann. La dem blø over natten.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Sil av kikerterne, og ha dem tilbake i blandebollen, sett til side.
  4. 4Lag en dressing ved å blande 1/4 kopp eddik, sennep og 1 teskje salt i en liten beholder med lokk, og rist kraftig for å blande.
  5. 5Tilsett olivenolje og rist igjen for å blande.
  6. 6Hell dressingen over kikerterne og vend godt.
  7. 7Fordel kikerterne på et stekebrett med bakepapir og stek til de er dyp gyldne og sprø, og rør om hver 15. minutt, i 60–65 minutter.
  8. 8Ta ut av ovnen, ha dem tilbake i blandebollen, tilsett resten av eddiken og saltet, og vend godt.
  9. 9Overfør dem tilbake til stekebrettet og la dem avkjøle helt før servering som snacks.