
Krabbestuing med maismel
oppskrift på krabb og maisstuing, en deilig rett perfekt for sommer og helår. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp spansk olivenolje
- 2. 2 mellomstore løk, finhakket
- 3. 2 store røde paprika, stilket, frøet og finhakket
- 4. 6 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 1 spiseskje malt spisskummen
- 6. 2 teskjeer paprika
- 7. 6 hermetiske plommetomater, drenert og grovhakket
- 8. 1/2 kopp drenert og hakket pimiento
- 9. 1 laurbærblad
- 10. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 11. 3 dråper Tabasco
- 12. 1/2 kopp tørr sherry
- 13. 1/2 kopp kamskjelljuice
- 14. 1 teskje salt
- 15. 900 gram fersk krabbekjøtt, sortert
- 16. 1 1/2 kopp grovkornet gult maismel
- 17. 9 kopper kaldt vann
- 18. 5 spiseskjeer olivenolje
- 19. 2 teskjeer salt
- 20. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en middels tung stekepanne, varm opp olivenoljen på lav varme. Tilsett løk og paprika, og kok under omrøring av og til i 6 til 8 minutter, eller til de er myke. Tilsett hvitløk, spisskummen og paprika, og kok i ytterligere 2 minutter, til aromaen frigjøres. Ha i tomater, pimientos, laurbærblad, eddik, Tabasco, sherry, østerssjy og salt, og kok på lav varme under omrøring av og til i omtrent 10 minutter, eller til sausen er tykk og sausaktig. Tilsett krabbekjøttet og kok i ytterligere 6 minutter, fjern deretter fra varmen og smak til med krydder. Dekk til og sett til side på baksiden av komfyren mens du koker maismelet. I en stor, tykkbunnet kjele, bland sammen maismelet, vann, olje og salt. Rør godt og sett kjelen på middels høy varme. Kok opp blandingen, reduser deretter varmen og dekk til. Kok i 25 til 30 minutter på veldig lav varme, og fjern lokket av og til for å røre grundig i blandingen hver 2. til 3. minutt. Når maismelet har tyknet, krydre rikelig med pepper. Ta ut laurbærbladet fra sausen og varm den forsiktig opp igjen om nødvendig. Hell maismelet i dype, varme boller og topp med en generøs øse av krabbesaus. Eller, hvis ønskelig, bland de to grundig sammen før servering.