Italiensk regnbuekake med kjeks

Italiensk regnbuekake med kjeks

oppskrift på italiensk regnbuekake med lag av fargerik kake og krem. enkel å lage, perfekt for fester og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 unser bittersøt sjokoladechips, finhakket
  • 2. 2/3 kopp kremfløte
  • 3. 1 teskje kosher-salt
  • 4. 16 spiseskjeer (2 staver) usaltet smør, myknet
  • 5. 1 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til formene (se Kok's Note)
  • 6. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 7. 3/4 kopp sukker
  • 8. Én 340 grams boks med mandelkake- og kakefyll, for eksempel Solo-merke (1 kopp pluss 2 spiseskjeer)
  • 9. 2 teskjeer fersk sitronjuice
  • 10. 1 teskje mandel ekstrakt
  • 11. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 3 store egg, romtempererte
  • 13. 1/2 teskje grønn flytende matfarge
  • 14. 1/2 teskje gul flytende matfarge
  • 15. 1/4 teskje rød flytende matfarge
  • 16. 1/2 kopp uten frø bringebær- eller aprikossyltetøy

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag ganachen: Plasser sjokoladen i en middels stor bolle. Kok opp fløten og 1/2 teskje salt i en liten kjele, og hell deretter over sjokoladen. Rist bollen slik at sjokoladen er helt dekket av fløten, og la den stå i ett minutt. Bruk en liten silikonspatel og rør sakte i midten av bollen til det dannes en blank, glatt ganache. Dekk ganachen med plastfolie og la den stå på et kjølig sted på kjøkkenet i minst 2 timer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Klipp ut tre sirkler på 8 tommer av bakepapir. Bruk 2 spiseskjeer smør til å smøre og mel hver av de tre 8-tommers kakeformene, og legg en rund bakepapir i bunnen av hver form.
  3. 33. Sikt melet, bakepulveret og den resterende 1/2 teskje saltet i en middels bolle til det er jevnt fordelt. Bland sukker og det resterende 14 spiseskjeer smør i en bolle med en mikser, og pisk på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett mandelfyllet, sitronsaften og mandel- og vaniljeekstraktene, og pisk til det er glatt. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn melet, og rør forsiktig med en silikonspatel til røren er jevnt blandet.
  4. 44. Fordel røren likt i tre baser. Tilsett grønn, gul og rød matfarge i hver sin bolle, og rør inn fargene. Skrap hver farge i en forberedt kakeform, og jevn ut toppen med en liten avstøtende spatel eller silikonspatel. Stek til kakene er lett brune og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter.
  5. 55. Overfør kakeformene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle i 15 minutter. Vend kakene ut av formene på risten, fjern bakepapirene og kast dem. La kakene avkjøle helt, ca. 30 minutter. Vend kakene med den flateste siden opp, og trim toppen av hver kake med en serrert kniv slik at den er jevn, om nødvendig.
  6. 66. Plasser den grønne kaken på et kakefat, og spre jevnt 1/4 kopp syltetøy over toppen. Legg den gule kaken oppå den grønne, og spre resten av syltetøyet jevnt over toppen. Legg den rosa lagkaken oppå, og pakk forsiktig inn kaken i plastfolie. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  7. 77. Fjern plasten og skrap ganachen over toppen (ganachen vil ha konsistens som tykk pudding). Bruk en avstøtende spatel og fordel ganachen jevnt over sidene og toppen av kaken, med en litt tykkere lag på toppen. Når ganachen er jevn rundt hele kaken, dra tennene på en gaffel i en bølgete bevegelse over toppen av hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet for å stivne ganachen, ca. 30 minutter. La kaken komme til romtemperatur før servering.