
Sjokolademoussekake
Lær hvordan du lager en uimotståelig sjokolademosse kake med denne enkle oppskriften. Perfekt for enhver anledning og klar på kort tid!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 pund usaltet smør (2 spiseskjeer smeltet)
- 2. 8 unser semisøt sjokolade, brutt i 1/2-unse biter
- 3. 8 store eggeplommer
- 4. 3/4 kopp sukker
- 5. 4 store eggehviter
- 6. 8 unser semisøt sjokolade, brutt i 1/2-unse biter
- 7. 2 1/2 kopper kremfløte
- 8. 2 spiseskjeer sukker
- 9. 1 1/2 kopper kremfløte
- 10. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 11. 18 unser semisøt sjokolade, hakket i 1/2-unse biter
Fremgangsmåte
- 11. Revet sjokolade, kakaokrüm eller hakkede nøtter til å dekke sidene av kaken, hvis ønskelig
- 22. Kake:
- 33. Lett børst innsiden av tre 23 x 15 cm kakeformer med smeltet smør. Legg bakepapir i hver form, og børst deretter bakepapiret med mer smeltet smør. Sett til side.
- 44. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 55. Varm opp 2,5 cm vann i bunnen av en dobbel kjele over middels varme. Plasser resten av smøret og 225 gram (8 unser) semisøt sjokolade i den øverste delen av dobbelkjelen. Dekk til med plastfolie. La det varme i 10 til 12 minutter. Ta av varmen, rør til glatt, og la stå ved romtemperatur.
- 66. Ha eggeplommer og ¾ kopp sukker i bollen på en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker. Pisk på høy hastighet til det er lett og luftig, og får en lett sitronfarge, ca. 4 minutter. Skrap ned sidene av bollen og pisk i ytterligere 2 minutter.
- 77. Mens eggeplommene piskes, visp 4 eggehviter i en stor rustfri bolle til stive, men ikke tørre, ca. 3–4 minutter.
- 88. Bruk en slikkepott av gummi, vend den smeltede sjokolademiksturen inn i den piskede eggeplommeblandingen. Tilsett en fjerdedel av de stivpiskede eggehvitene og rør inn, deretter forsiktig inn resten av eggehvitene.
- 99. Fordel røren jevnt i de forberedte formene, og stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøle i formene i 15 minutter. (Under stekingen vil overflaten på kakene danne en skorpe; denne skorpen vil vanligvis synke sammen når kakene tas ut av ovnen.) Vend kakene opp ned på kakekiler, fjern bakepapiret, og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter.
- 1010. Fylling:
- 1111. For å lage den mørke sjokoladekremen, varm opp 2,5 cm vann i bunnen av en dobbel kjele over middels varme. Plasser den semisøte sjokoladen i den øverste delen av dobbelkjelen. Dekk til med plastfolie og la det varme i 8–10 minutter. Ta av varmen og rør til glatt. Overfør den smeltede sjokoladen til en rustfri bolle og sett til side til bruk. Ha kremfløte og sukker i den godt avkjølte bollen på en elektrisk mikser utstyrt med en godt avkjølt ballongvisp. Pisk på høy hastighet til stive topper dannes, ca. 1 ½ minutt. Ta bollen ut av mikseren. Bruk en håndvisp til å blande ¼ av den piskede kremen inn i den smeltede sjokoladen til det er glatt og helt innarbeidet. Vend den blandede kremen og sjokoladen inn i resten av den piskede kremen med en slikkepott.
- 1212. Ganache:
- 1313. Varm opp kremfløte og smør i en 3-liters kjele over middels høy varme. Kok opp. Plasser den semisøte sjokoladen i en 3-liters rustfri bolle. Hell den kokende fløten over sjokoladen og la det stå i 5 minutter. Rør til glatt. Sett til side 1 kopp ganache i minst 1 time. Resten av ganachen bør være romtemperert.
- 1414. For å montere kaken:
- 1515. Plasser ett av kakebunnene i en 23 cm springform. Fordel halvparten av fyllet jevnt over kaken, og legg den andre kakebunnen oppå. Tilsett resten av fyllet og topp med den siste kakebunnen. Sett i kjøleskapet i 2 timer. Overfør den avkjølte koppen med ganache til en sprøytepose utstyrt med en stjernesprit. Ta kaken ut av springformen og dekk sidene og toppen med romtemperert ganache. Bruk den avkjølte ganachen til å dekorativt sprøyte stjerner på toppen av kaken. Hvis ønskelig, kan sidene av kaken dekkes med revet sjokolade, kakaokrüm eller hakkede nøtter.