Spesiell stekt ris

Spesiell stekt ris

Lær hvordan du lager en deilig og enkel spesiell stekt ris hjemme. Perfekt for en rask middag med smak av asiatisk kjøkken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper vann
  • 2. 1 1/2 kopper hvit ris
  • 3. 3 spiseskjeer vegetabilsk eller wok-olje, 3 sirkler rundt pannen
  • 4. 2 egg, pisket
  • 5. 2 fedd hvitløk, hakket
  • 6. 5 cm fersk ingefær, finhakket eller revet
  • 7. 1/2 kopp revne gulrøtter, tilgjengelig i poser i frukt- og grøntavdelingen, et par neve
  • 8. 1 liten rød paprika, i terninger
  • 9. 4 vårløk, tynne skiver på skrå
  • 10. 1/2 kopp frosne erter
  • 11. 1/3 kopp Tamari, mørk, lagret soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Kok opp vann. Tilsett ris, skru ned varmen, dekk til og kok på middels lav varme til den er mør, 15 til 18 minutter. Spre risen ut på et bakepapir for å avkjøle den raskt.
  3. 33. Varm opp en wok, en wokformet stekepanne eller en stor non-stick panne på høy varme. Tilsett olje i pannen. Knekk egg i den varme oljen og rør dem ut til små biter mens de stekes. Når eggene er eggerøre, tilsett hvitløk og ingefær i pannen. Tilsett gulrøtter, paprika og vårløk, og rør raskt i 2 minutter. Ha risen i pannen og bland den med grønnsakene. Stek risen med grønnsakene i 2 eller 3 minutter. Tilsett erter og soyasaus, og stek i ytterligere 1 minutt. Server.