Hello Fresh Mobile Banner
Vaniljebønnekake

Vaniljebønnekake

Lær hvordan du lager en smakfull vanilla bean kake med vår enkle oppskrift. Perfekt til feiringer eller som en søt nytelse. Enkel å lage og uimotståelig god!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 smørstikker (1 kopp) usaltet smør, romtemperert, pluss litt mer til formene
  • 2. 1 kopp helmelk
  • 3. 3/4 kopp halvt og halvt
  • 4. 2 kopper hvetemel
  • 5. 1 1/2 kopper usøtet kakehvetemel
  • 6. 2 teskjeer bakepulver
  • 7. 2 3/4 kopper sukker
  • 8. 1 1/2 teskjeer kosher salt
  • 9. 2 spiseskjeer vaniljebønnepaste av god kvalitet
  • 10. 3 ekstra store egg
  • 11. 1 1/2 kopper sukker
  • 12. 3 sitroner pluss 1/2 kopp fersk sitronjuice
  • 13. 4 store egg
  • 14. En klype kosher salt
  • 15. 1 smørstikke (8 spiseskjeer) usaltet smør, i terninger, romtemperert
  • 16. 3/4 kopp sukker pluss 1/4 kopp sukker
  • 17. 5 store eggehviter
  • 18. En klype kremortartari
  • 19. 1 pund (4 smørstikker) usaltet smør, romtemperert
  • 20. 1 spiseskje vaniljebønnepaste av god kvalitet
  • 21. 2 unser frysetørkede jordbær
  • 22. Én 8-unse pakke kremost, romtemperert (ikke kald)

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et sukkertermometer
  2. 22. Til vaniljebønnekaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør tre 20 cm (8-tommers) kakeformer og kle bunnen og sidene med bakepapir. Sett til side.
  3. 33. Bland sammen melk og halvparten og halvparten, og sett til side. Sikt sammen begge melet og bakepulveret; sett til side.
  4. 44. I en bolle av en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smøret mykt. Strø over sukker og salt, og pisk på middels hastighet til det er lyst i fargen og luftig i teksturen. Tilsett vaniljebønnepaste og bland til det er godt blandet. Gradvis tilsett eggene, ett om gangen, og skrap ned i bollen ofte. Tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med de våte, startende og avsluttende med de tørre. Bland til det akkurat er kombinert – unngå å overpiske.
  5. 55. Hell røren i kakeformene og stek til en kakepinne satt inn kommer ut ren eller med noen få smuler, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle i 10 minutter før du forsiktig snur dem ut av formene og lar dem avkjøle helt på en rist.
  6. 66. Til sitronkrem: I en varmebestandig bolle, bland sammen sukker, sitronzest, egg og salt. Sett bollen over (ikke i) et vannbad med småkokende vann og rør inn sitronsaften. Gradvis tilsett det terningformede smøret og rør til alt er godt innarbeidet. Fortsett å røre over lav varme til kremen tykner og blir lysere i fargen og litt luftig, ca. 10 minutter. Kremen vil tykne ved ca. 77 grader Celsius (170 grader Fahrenheit).
  7. 77. Ta av varmen og hell over i en bolle. Dekk med plastfolie direkte på overflaten for å forhindre skinndannelse, og sett i kjøleskapet.
  8. 88. Til italiensk marengs-smørkrem: Kombiner ¾ kopp sukker med ¼ kopp vann i en liten kjele over middels-lav varme, og kok til sukkeret er oppløst. Øk varmen til middels-høy, fest et sukkertermometer til kjelen, og kok til blandingen når 124 grader Celsius (248 grader Fahrenheit).
  9. 99. Mens sukkerlagen varmes, bland eggehviter og en klype kremortartari i en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, og pisk sakte mens du drypper inn resten av sukkeret (¼ kopp), til du har myke til middels stive topper. Når sukkerlagen har nådd riktig temperatur, hell den forsiktig langs kanten av eggehvitebollen og fortsett å piske til du har en hvit, blank marengs. Bytt ut vispen med flatpisker, tilsett smøret i biter og pisk til smørkremen samler seg. Rør inn vaniljebønnepaste. Sett til side.
  10. 1010. Til jordbærfyll: Kjør eller knus jordbærene til en fin konsistens, og sett til side.
  11. 1111. I en bolle av en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk kremosten myk. Tilsett 450 gram (1 pund) av den italienske marengs-smørkremen og bland forsiktig til det er godt kombinert. Tilsett jordbærene og bland forsiktig igjen.
  12. 1212. For å montere kaken: Legg et lag av kaken midt på et serveringsfat. Smør et tynt lag med sitronkrem, deretter et lag med jordbærmarengs-smørkrem. Legg på det andre laget av kaken. Fordel et tynt lag med sitronkrem, og deretter et lag med vanilje-italienskmarengs-smørkrem. Topp med det siste laget av kaken, og dekk hele kaken med vanilje-italienskmarengs-smørkrem.