Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttboller med tomatsaus

Kjøttboller med tomatsaus

Lær hvordan du lager saftige kjøttboller med en rik tomatsaus. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund/500 g ekstra-lean kjøttdeig av storfe
  • 2. 3 1/2 unser/100 g ricottaost
  • 3. 1 egg
  • 4. 10 soltørkede tomater, hakket
  • 5. 1 kopp/250 ml ferskrevet Parmigiano-ost
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 8. 1 løk, finhakket
  • 9. 2 pund/ca. 800 g tomatpuré
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Til kjøttbollene: I en blandingsbolle, tilsett karbonadedeig, ricottaost, egg, soltørkede tomater, Parmigiano-ost, salt og pepper. Bland godt til ingrediensene er jevnt fordelt. Med hendene former du kjøttbollene til størrelse som golfballer, og trykker dem flate slik at de koker jevnt.
  2. 22. Til tomatsausen: I en stor kjele, varm opp extra virgin olivenolje og kok løken til den er gjennomsiktig. Tilsett tomatpuré og kok opp. Smak til med salt og pepper. Senk varmen til middels. Legg de ukokte kjøttbollene i kjelen og la dem koke på middels varme i 30 minutter.