Kortversjon Bun Bo Hue (vietnamesisk biff- og svinesuppe med nudler)

Kortversjon Bun Bo Hue (vietnamesisk biff- og svinesuppe med nudler)

oppskrift på en rask og enkel vietnamesisk bun bo hue, en smakfull biff- og svinensuppe med nudler, perfekt for en velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 hvitløksfedd, grovhakket
  • 2. 2 mellomstore sjalottløk, i kvarter
  • 3. 4 stilker sitrongress
  • 4. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 2 teskjeer knust rød chili
  • 6. 3 spiseskjeer fiskesaus, eller mer etter smak
  • 7. 4 1/2 teskjeer sukker, pluss mer etter smak
  • 8. Kosher-salt
  • 9. 4 kopper lavsaltet storfebuljong
  • 10. 340 gram vermicellirisnudler
  • 11. 225 gram benfri ytrefilet av storfe, fjernet bindevev, skåret i tynne skiver på tvers av fibrene
  • 12. 1/2 liten hvit løk, tynnsnittet og bløtlagt i isvann i 20 minutter
  • 13. 1/2 kopp hakkede korianderblader
  • 14. Serveringsforslag: bønnespirer, mynteblader, basilikumblader, tynne skiver av rødkål, limebåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt av toppen på sitrongressstilkene, omtrent 15 centimeter fra bunnen. Bank toppen lett med noe tungt, som en kjøtthammer, og sett til side til buljongen. Skrell av 2 eller 3 av de trevlete ytterlagene på bunntoppene til du når den glattere, mer møre kjernen. Hakk stilkene grovt og legg dem i en food processor sammen med hvitløk og sjalottløk. Pulsér ca. 20 ganger til alt er finhakket, men ikke til en pasta.
  2. 22. Varm opp vegetabilsk olje på middels varme i en stor kjele. Tilsett den hakkede sitrongressblandingen og kok til den er myk og begynner å bli brun, ca. 6 minutter. Tilsett knust rød chili og rør i 1 minutt. Tilsett 2 ss fiskesaus, 4 ts sukker og 1/2 ts salt. Kok under omrøring av og til til blandingen har tyknet litt, og en skje dras over bunnen etterlater en sti, og oljen begynner å skille seg ut fra faststoffene. Fjern alt unntatt 2 ss av sitrongressblandingen og sett til side.
  3. 33. Tilsett storfekraft, 4 kopper vann og de knuste sitrongresstoppen i kjelen. Kok opp og la det småkoke. Kok til det smaker sitrongress, ca. 15–20 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Slå av varmen og tilsett vermicellinudlene. Kok, rør av og til, til de er møre, ca. 6–8 minutter. Sil godt av og fordel i 4 store suppeskåler.
  5. 55. Tilsett den gjenværende spiseskjeen med fiskesaus, 1/2 ts sukker og 3/4 ts salt i storfekraften. Fjern sitrongresstoppen. Tilsett kjøttskivene og la det småkoke forsiktig til de ikke lenger er rosa, ca. 2 minutter.
  6. 66. Topp hver skål med skiver av kokt storfekjøtt, løk og koriander. Hell den varme kraften over slik at den dekker nudlene helt.
  7. 77. Server med den reserverte sitrongress- og chili-blandingen og foreslåtte garnityr ved siden av.