
Kortversjon Bun Bo Hue (vietnamesisk biff- og svinesuppe med nudler)
oppskrift på en rask og enkel vietnamesisk bun bo hue, en smakfull biff- og svinensuppe med nudler, perfekt for en velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 6 hvitløksfedd, grovhakket
- 2. 2 mellomstore sjalottløk, i kvarter
- 3. 4 stilker sitrongress
- 4. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 5. 2 teskjeer knust rød chili
- 6. 3 spiseskjeer fiskesaus, eller mer etter smak
- 7. 4 1/2 teskjeer sukker, pluss mer etter smak
- 8. Kosher-salt
- 9. 4 kopper lavsaltet storfebuljong
- 10. 340 gram vermicellirisnudler
- 11. 225 gram benfri ytrefilet av storfe, fjernet bindevev, skåret i tynne skiver på tvers av fibrene
- 12. 1/2 liten hvit løk, tynnsnittet og bløtlagt i isvann i 20 minutter
- 13. 1/2 kopp hakkede korianderblader
- 14. Serveringsforslag: bønnespirer, mynteblader, basilikumblader, tynne skiver av rødkål, limebåter
Fremgangsmåte
- 11. Kutt av toppen på sitrongressstilkene, omtrent 15 centimeter fra bunnen. Bank toppen lett med noe tungt, som en kjøtthammer, og sett til side til buljongen. Skrell av 2 eller 3 av de trevlete ytterlagene på bunntoppene til du når den glattere, mer møre kjernen. Hakk stilkene grovt og legg dem i en food processor sammen med hvitløk og sjalottløk. Pulsér ca. 20 ganger til alt er finhakket, men ikke til en pasta.
- 22. Varm opp vegetabilsk olje på middels varme i en stor kjele. Tilsett den hakkede sitrongressblandingen og kok til den er myk og begynner å bli brun, ca. 6 minutter. Tilsett knust rød chili og rør i 1 minutt. Tilsett 2 ss fiskesaus, 4 ts sukker og 1/2 ts salt. Kok under omrøring av og til til blandingen har tyknet litt, og en skje dras over bunnen etterlater en sti, og oljen begynner å skille seg ut fra faststoffene. Fjern alt unntatt 2 ss av sitrongressblandingen og sett til side.
- 33. Tilsett storfekraft, 4 kopper vann og de knuste sitrongresstoppen i kjelen. Kok opp og la det småkoke. Kok til det smaker sitrongress, ca. 15–20 minutter.
- 44. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Slå av varmen og tilsett vermicellinudlene. Kok, rør av og til, til de er møre, ca. 6–8 minutter. Sil godt av og fordel i 4 store suppeskåler.
- 55. Tilsett den gjenværende spiseskjeen med fiskesaus, 1/2 ts sukker og 3/4 ts salt i storfekraften. Fjern sitrongresstoppen. Tilsett kjøttskivene og la det småkoke forsiktig til de ikke lenger er rosa, ca. 2 minutter.
- 66. Topp hver skål med skiver av kokt storfekjøtt, løk og koriander. Hell den varme kraften over slik at den dekker nudlene helt.
- 77. Server med den reserverte sitrongress- og chili-blandingen og foreslåtte garnityr ved siden av.