Rabarbrapai

Rabarbrapai

lag en smakfull rabarbrapai med denne enkle oppskriften. perfekt for sommer og høst. steg-for-steg veiledning for en perfekt pai.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Deigen:
  • 2. (gir to 30 cm store galetter)
  • 3. 3 kopper usaltet hvetemel (måles opp og jevnes ut)
  • 4. 3/4 teskje salt
  • 5. 1 spiseskje sukker
  • 6. 113 gram usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter og oppbevart i kjøleskapet
  • 7. 113 gram talg, kuttet i 1/2-tommers biter og frosset
  • 8. 1 egg
  • 9. 5 1/2 spiseskjeer iskaldt vann
  • 10. 1 teskje eplecidereddik
  • 11. 6 kopper rabarbra, stilkene fjernet og kuttet i 1-tommers biter
  • 12. 2 kopper kirsebær eller bringebær
  • 13. 1 1/2 kopper sukker (vår pai var ganske syrlig, så tilsett mer hvis du liker den søt), pluss mer til å strø over toppen
  • 14. 4 spiseskjeer maisstivelse
  • 15. 1/2 teskje malt ingefær
  • 16. 1/2 teskje kanel
  • 17. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 18. Eggvask (1 egg pisket med 1 spiseskje vann)

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage bunnen: Ha alle ingrediensene klare og kalde. Bland melet, saltet og sukkeret i en food processor. Tilsett smør og fett. Bruk food processoren til å arbeide inn smøret og fettet i melet. Arbeid fettet inn i melet til det begynner å henge sammen når du klemmer det, men sørg for å beholde noe av fettet i erte-store biter. Hvis deigen er for myk og ikke vil holde seg i biter, sett skålen i fryseren i omtrent 15 minutter og prøv igjen.
  2. 22. Visp egget, og tilsett det sammen med vann og eddik i mel- og fettblandingen. Rør dette forsiktig med hånden eller en tresleiv, men vær veldig forsiktig. Målet er å bevare de erte-store fettbitene. Det vil begynne å se litt klissete ut, men ikke tørt. Deigen skal holde sammen når du klemmer den i hånden. Elt deigen forsiktig til den blir til en ball. Del deigen i to deler og form runde skiver. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst en time, eller over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 220°C (425°F) med risten på nederste rille.
  4. 44. I en stor bolle, bland sammen rabarbra, kirsebær, sukker, maisstivelse og krydder. Kjevle ut en av de to deigskivene og legg den i en paiform. Fordel fyllet i paiformen. Del smøret opp i flere biter og legg det over fyllet.
  5. 55. Lag et lattice-mønster over toppen. Klem kantene godt sammen. Pensle toppen med eggeblanding.
  6. 66. Strø rikelig med sukker over toppen.
  7. 77. Sett paien på et stekebrett, i tilfelle saften bobler over.
  8. 88. Stek i 30 minutter. Senk temperaturen til 175°C (350°F) og stek videre til saften bobler og er gjennomsiktig, og frukten er veldig myk. Dette kan ta opptil 1 ½ time. Hvis toppen begynner å få for mye farge, dekk den løst med aluminiumsfolie.
  9. 99. La paien avkjøle slik at saften setter seg, slik at den er lett å skjære i.
  10. 1010. Nyt med iskrem.