
Trøffelpasta
oppskrift på truffle pasta, en enkel og elegant rett med rike smaker av trøffel. perfekt for en spesiell anledning eller en gourmetmiddag hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 225 gram fersk fettuccine
- 1/2 til 1 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer trøffelolje eller trøffelpasta
- Trøffelflak eller fersk trøffel
Fremgangsmåte
- 1Kok opp saltet vann. I mellomtiden skal løkene kokes i smør over veldig lav varme eller til de er møre. Tilsett kremfløte og la det koke ned noe eller til det har tyknet. Kok pasta i 2 minutter eller til den er al dente, og bland den inn i kremen; vend forsiktig slik at pastaen dekkes. Rør inn trøffelsmør eller trøffelpasta i pastaen og fjern fra varmen. Krydre med salt. Server med tråffelspåner eller fersk trøffel.