Hello Fresh Mobile Banner
Roman sommer salat

Roman sommer salat

oppskrift på roman summer salad, en lett og forfriskende sommersalat perfekt for varme dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp balsamicoeddik
  • 2. 1 kopp utstenkte grønne og svarte oliven, delt i to
  • 3. 1/4 kopp hakkede ferske persilleblader
  • 4. 3 ansjospakker, drenert og hakket
  • 5. 2 spiseskjeer kapers, skylt og drenert
  • 6. 1 hvitløksfedd, tynnsnittet
  • 7. 8 ferske basilikumblader, revet
  • 8. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 9. 6 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 10. 450 gram tomater som er modnet på vinstokken (omtrent 3 tomater)

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Kok balsamicoeddiken i en liten kjele på lav varme til den blir tykk, sirupaktig, og måler 1/4 kopp, omtrent 20 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  3. 33. Bland oliven, persille, ansjos, kapers, hvitløk, basilikum, pepper og olivenolje i en liten bolle, og vend det forsiktig sammen.
  4. 44. For å servere, skjær tomatene i 1/4-tommers tykke skiver og legg dem på et serveringsfat, litt overlappende. Skje over oliven- og persilleblandingen. Drypp den reduserte balsamicoen over salaten og server.