Pecan Square-kjeks

Pecan Square-kjeks

Lær hvordan du lager deilige pecan square cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som søtt lite bakverk. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 18 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 2. 3/4 kopp lyst brunt sukker, godt pakket
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 3 kopper hvetemel
  • 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
  • 6. 1/2 kopp lyst brunt sukker, godt pakket
  • 7. 6 spiseskjeer honning
  • 8. 2 spiseskjeer sukker
  • 9. 2 spiseskjeer kremfløte
  • 10. 1/4 teskje salt
  • 11. 2 kopper (8 unser) pekannøtter, delt i halvdeler
  • 12. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser risten i midten av ovnen. Varm opp ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2For å lage bunnen: I en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok, bland smør og sukker på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter.
  3. 3Tilsett salt, og bland for å kombinere.
  4. 4Tilsett melet, 1 kopp om gangen, på middels hastighet, og bland til det er godt innarbeidet etter hver tilsetning.
  5. 5Fortsett å blande til deigen begynner å samle seg i store klumper.
  6. 6Trykk deigen ut i en bakeform på 23 x 33 x 2,5 cm, ca. 0,5 cm tykk.
  7. 7Prikk deigen med en gaffel.
  8. 8Sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 20 minutter.
  9. 9Stek til den er gyllenbrun, 18 til 20 minutter.
  10. 10Overfør formen til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
  11. 11Reduser ovnstemperaturen til 160 grader Celsius.
  12. 12For å lage fyllet:
  13. 13Plasser smør, brunt sukker, honning, vanlig sukker, kremfløte og salt i en middels kjele over høy varme.
  14. 14Kok opp under konstant omrøring til blandingen dekker baksiden av en skje, ca. 1 minutt.
  15. 15Ta kjelen av varmen; rør inn nøtter og vanilje.
  16. 16Hell fyllet over den avkjølte bunnen.
  17. 17Stek til fyllet bobler, 15 til 20 minutter.
  18. 18Forsiktig, overfør formen til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
  19. 19Bruk en skarp kniv til å skjære langs kantene av formen, og snu den opp ned på en avkjølingsrist, slik at kaken ligger på rist med fyllet opp.
  20. 20Snu risten med kaken opp på et skjærebrett, slik at kaken ligger på brettet med fyllet opp.
  21. 21Bruk en skarp kniv til å skjære i 2,5 x 7,5 cm staver.
  22. 22Oppbevar i en lufttett beholder, opp til 1 uke.