
Pecan Square-kjeks
Lær hvordan du lager deilige pecan square cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som søtt lite bakverk. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 18 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 2. 3/4 kopp lyst brunt sukker, godt pakket
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 3 kopper hvetemel
- 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 6. 1/2 kopp lyst brunt sukker, godt pakket
- 7. 6 spiseskjeer honning
- 8. 2 spiseskjeer sukker
- 9. 2 spiseskjeer kremfløte
- 10. 1/4 teskje salt
- 11. 2 kopper (8 unser) pekannøtter, delt i halvdeler
- 12. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Plasser risten i midten av ovnen. Varm opp ovnen til 190 grader Celsius.
- 2For å lage bunnen: I en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok, bland smør og sukker på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter.
- 3Tilsett salt, og bland for å kombinere.
- 4Tilsett melet, 1 kopp om gangen, på middels hastighet, og bland til det er godt innarbeidet etter hver tilsetning.
- 5Fortsett å blande til deigen begynner å samle seg i store klumper.
- 6Trykk deigen ut i en bakeform på 23 x 33 x 2,5 cm, ca. 0,5 cm tykk.
- 7Prikk deigen med en gaffel.
- 8Sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 20 minutter.
- 9Stek til den er gyllenbrun, 18 til 20 minutter.
- 10Overfør formen til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
- 11Reduser ovnstemperaturen til 160 grader Celsius.
- 12For å lage fyllet:
- 13Plasser smør, brunt sukker, honning, vanlig sukker, kremfløte og salt i en middels kjele over høy varme.
- 14Kok opp under konstant omrøring til blandingen dekker baksiden av en skje, ca. 1 minutt.
- 15Ta kjelen av varmen; rør inn nøtter og vanilje.
- 16Hell fyllet over den avkjølte bunnen.
- 17Stek til fyllet bobler, 15 til 20 minutter.
- 18Forsiktig, overfør formen til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
- 19Bruk en skarp kniv til å skjære langs kantene av formen, og snu den opp ned på en avkjølingsrist, slik at kaken ligger på rist med fyllet opp.
- 20Snu risten med kaken opp på et skjærebrett, slik at kaken ligger på brettet med fyllet opp.
- 21Bruk en skarp kniv til å skjære i 2,5 x 7,5 cm staver.
- 22Oppbevar i en lufttett beholder, opp til 1 uke.