Enkelt hjemmelaget ricotta
lag din egen ricotta hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for å lage deilige retter og bakverk. rask og enkel prosess!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 gallon helmelk
- 2. 1 kvart tørrmelk
Fremgangsmåte
- 11. Dekk en sil med noen lag osteklede og plasser den i vasken.
- 22. Hell melk og kulturmelk i en stor kjele. Kok opp på høy varme, rør av og til for å forhindre at det brenner seg fast. Ostelaget vil begynne å stige opp og klumpe seg på overflaten. Når blandingen damper, slutt å røre. Ostemassen og mysen vil skille seg. Mysen vil se ut som uklar vann under en masse hvite osteløper (dette skjer ved omtrent 60 grader Celsius). Når de har skilt seg, slå av varmen og skje ut osteløpen i ostekledet. Når all osteløpen er i kledet og dryppingen har avtatt, løft forsiktig opp kantene på kledet og vri det for å samle ostemassen. Klem forsiktig for å la vannet renne ut. Bind det med en snor og heng det over vasken eller en bolle for å renne av i omtrent 15 minutter. La det renne i ytterligere 15 minutter.
- 33. Kast mysen. Løsne ostekledet og pakk ricottaen i lufttette beholdere. Oppbevar i kjøleskapet og bruk innen én uke, eller spis den med en gang. Server med sprø hvitløksbrød, olivenolje og grovt salt, urter eller noe annet godt.