Tofu- og kikertert curry

Tofu- og kikertert curry

Lær hvordan du lager en deilig tofu chickpea curry. En enkel og næringsrik vegetarisk rett som passer til alle anledninger. Perfekt for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser ekstra-fast tofu, skåret i 2,5 cm terninger
  • 2. 1 teskje allround-krydder
  • 3. 2 kopper pluss 3 spiseskjeer canola- eller olivenolje
  • 4. 2 spiseskjeer jamaicansk karri pulver
  • 5. 1 spiseskje finhakket eller revet fersk ingefær
  • 6. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 7. 450 gram poteter, skrelt og i terninger
  • 8. 3 vårløk, skivet
  • 9. 1 kopp hermetiske kikerter
  • 10. 1 teskje allehånde
  • 11. 1 teskje fersk timian
  • 12. 1 liten løk, hakket
  • 13. 1/2 Scotch bonnet-chili, hakket, valgfritt
  • 14. Tilbehør som ris og stekte modne plantains

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en frityrgryte
  2. 22. Krydre tofukubene med allround-krydderet.
  3. 33. Tilsett 2 kopper olje i en frityrgryte og varm opp til 180 grader Celsius. Friter tofuen til den er gyllenbrun, ca. 3 til 5 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, på komfyren, bland curry pulver, ingefær, hvitløk og 3 spiseskjeer olje i en kjele og kok på lav varme til alle ingrediensene har blitt til en pasta, ca. 3 til 5 minutter.
  5. 55. Tilsett den friterte tofuen i den sauterte curry-pasten. Tilsett poteter, løk, vårløk, kikerter, allehånde, timian og scotch bonnet hvis du bruker det. Rør godt for å blande. Tilsett 2 kopper vann og la det småkoke til alle ingrediensene er godt blandet og har blitt til en fyldig currygryte, ca. 30 minutter. Server varm med tilbehør.