Grillede spareribs

Grillede spareribs

oppskrift på saftige og smakfulle spareribs grillet med barbecuesaus. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund magre svineribbe, godt trimmet
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1 ss tynn soyasaus
  • 4. 1 ss svart soyasaus
  • 5. 1 ss hoisinsaus
  • 6. 1 ss bønnepasta
  • 7. 1 ss Shao Hsing risvinsvin
  • 8. 1 ss østerssaus
  • 9. 1 ts sesamolje
  • 10. 1/4 ts malt hvit pepper
  • 11. 3 ss honning
  • 12. Korianderkvister, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Kutt spare ribs i to like store stykker. Fjern eventuelle synlige fettlommer. Skjær lett i kjøttsiden av spare ribsene og legg dem i en stor, flat bolle. Strø sukker over begge sider av ribbeina, mer på kjøttsiden. La dem marinere i 15 minutter. Hell av overflødig væske. I en liten bolle blander du de tynne og svarte soyasausene, hoisinsaus, bønnesaus, risvin, østerssaus, sesamolje og pepper, og rører godt sammen. Hell blandingen over spare ribsene, sørg for at de er godt dekket. Dekk løst med plastfolie og la dem marinere over natten i kjøleskapet. Rett før steking, bruker du hendene til å smøre honning på spare ribsene, spesielt på kjøttsiden. Forvarm ovnen til 250 grader Celsius. Plasser en rist i en stekepanne og tilsett nok vann til at vannet når en dybde på ca. 1,3 cm i pannen. Legg de marinerte ribbeina med kjøttsiden opp på risten, med omtrent 2,5 cm mellomrom mellom de to stykkene. Plasser forsiktig pannen i ovnen og stek i 30 minutter. Følg med på vannstanden i stekepannen for å sikre at den aldri faller under 0,6 cm. Ta forsiktig ut stekepannen med ribbeina fra ovnen. Forvarm grillen. Plasser stekepannen med ribbeina 10 cm fra varmekilden og grill i 5 til 10 minutter, eller til spare ribsene har fått en sukkerkrust som minner om skorpen på en stekt skinke. Ta forsiktig ut ribbeina av ovnen og la dem avkjøle på et fat i 15 minutter. Kutt ribbeina i individuelle stykker og server umiddelbart eller i romtemperatur. Pynt med koriander hvis ønskelig.