Snømannpannekaker med baconskjerf

Snømannpannekaker med baconskjerf

Lær hvordan du lager søte snømannpannekaker med bacon som skjerf. Perfekt for vinterfrokosten eller julefeiringen. En enkel oppskrift for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 8 skiver bacon
  • 2. 1/2 kopp kremfløte
  • 3. 1/4 kopp pluss 1 spiseskje melis
  • 4. 3/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 5. 1 1/2 kopp hvetemel (se Kok's Note)
  • 6. 3 spiseskjeer sukker
  • 7. 1 spiseskje bakepulver
  • 8. 1/4 teskje fint salt
  • 9. 1/8 teskje nykvernet muskatnøtt
  • 10. 2 store egg, romtempererte
  • 11. 1 1/4 kopp helmelk, romtemperert
  • 12. 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 13. 4 store jordbær, delt i to på langs
  • 14. 80 semisøte sjokoladebiter (ca. 1/4 kopp)
  • 15. Varm lønnesirup, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en middels stor sprøytepose med en stor (#840) kakedekoreringstupp eller en reseptfri plastpose som kan lukkes igjen.
  2. 22. Legg et lag med papirhåndklær på en tallerken og sett til side. Kok baconet i en stor non-stick stekepanne på middels varme til det er brunt og sprøtt, ca. 4–5 minutter på hver side. Ta det opp og legg det på den forberedte tallerkenen. Kast fettet og tørk pannen ren med et papirhåndkle.
  3. 33. Bland kremfløte, 1 ss melis og 1/4 ts vaniljeekstrakt i en middels stor bolle. Bruk en visp eller en håndholdt mikser, og pisk kremen til den danner middels stive topper, ca. 2 minutter. Sett baconet og den piskede kremen til side mens du lager pannekaker.
  4. 44. I en stor bolle, visp sammen mel, sukker, bakepulver, salt og muskatnøtt. I en annen bolle, pisk eggene, og rør inn melk og resten av vaniljen. Smelt 3 ss smør i stekepannen på middels varme. Rør det smeltede smøret inn i melken. Tilsett de våte ingrediensene i melblandingen, og visp til en tykk røre akkurat har dannet seg (noen klumper er greit).
  5. 55. Hold stekepannen på middels varme, og øs to 1/4-kopp store sirkler med røre i pannen for å lage to pannekaker. Over hver av dem, øs to 2-tableskjeer med røre for å danne snømannens hode, slik at de er nær hverandre slik at pannekakene kan smelte sammen. Kok til bobler bryter overflaten på pannekakene og undersidene er gyldne, ca. 2 minutter. Snu dem med en stekespade og stek i ca. 1 minutt til på den andre siden. Overfør snømann-pannekakene til et serveringsfat. Gjenta med resten av røren og ingrediensene, og tilsett mer smør i pannen mellom hver gang.
  6. 66. Sikt resten av melis over snømannene for å skape en snøeffekt. Plasser en halvering av jordbær på hver snømanns hode for å lage en lue, og en baconstrimmel over hver hals for å lage et skjerf. Legg to sjokoladeknapper på hver hode for å lage øyne, og en rekke med fem knapper under øynene for å lage et smil. Legg en rekke med tre eller flere knapper på hver kropp for å lage knapper. Fyll en middels stor sprøytepose med en stor (#840) kakedekoreringstupp eller klipp av kanten på en reseptfri plastpose for å lage et 1/4-tommers hull, og fyll den med den piskede kremen. Pynt med en rekke rosetter på bunnen av jordbærhatten for å lage en dekorativ bred brim.
  7. 77. Server umiddelbart med varm lønnesirup ved siden av.