Kyllingfilet med ris
oppskrift på saftig kylling servert på ris, perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 unser Smithfield-skinke
- 2. 1 kopp kaldt vann
- 3. 8 kinesiske tørkede sopp
- 4. 8 unser skinn- og benfri kyllingbryst eller lår
- 5. 2 ss finhakket ingefær
- 6. 1 ss Shao Hsing risvin til matlaging
- 7. 1 ss tynn soyasaus
- 8. 1 1/2 ts svart soyasaus
- 9. 1 1/2 ts maisstivelse
- 10. 1/2 ts sesamolje
- 11. 1/4 ts sukker
- 12. 1/8 ts malt hvit pepper
- 13. 1 kopp langkornet ris
- 14. 2 ss vegetabilsk olje
- 15. 1 vårløk, finstrimlet
Fremgangsmåte
- 1Skyll ham i kaldt vann. I en liten kjele, kok opp 1 kopp kaldt vann på høy varme. Tilsett ham og la det koke opp igjen. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Sil av ham, og sett det til avkjøling. Skjær det i tynne skiver, deretter stable noen av gangen og skjær i juliennestrimler for å få omtrent 1/2 kopp. La soppen ligge i 1/2 kopp kaldt vann i ca. 30 minutter. Når den er myk, sil av vannet og klem soppen tørr, og spar væsken. Skjær av og kast stilkene, og skjær sopphatten i tynne skiver. Skjær kyllingen i knapt 1/2-tommers tykke skiver og legg dem i en middels stor bolle. Tilsett sopp, ingefær, risvin, tynn soyasaus, svart soyasaus, maisstivelse, sesamolje, sukker og pepper, og bland med hendene for å kombinere. Legg risen i en 2-liters kjele. Vask risen i flere omganger med kaldt vann til vannet er klart. Sil av vannet. Jevn ut risen og tilsett nok kaldt vann til å dekke den med 2,5 cm (eller 1 3/4 kopper vann). Kok opp under lokk på høy varme, uten å røre. Skru ned varmen til lav og la det småkoke i 7 til 10 minutter, eller til vannet nesten er fordampet. I mellomtiden, rør inn 1 spiseskje vegetabilsk olje i kyllingblandingen og bland godt. Varm en 35 cm flatbunnet wok eller stekepanne på høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett den resterende 1 spiseskjeen vegetabilsk olje i woken, og legg forsiktig kyllingblandingen i woken, og spre den ut. La den steke uten å røre i 1 minutt, slik at kyllingen begynner å bli brun. Deretter, bruk en metallspatel, wok den i 1 minutt, eller til kyllingen er lett brunet på alle sider, men ikke gjennomkokt. Tilsett soppevannet og ham, og wok i 30 sekunder under omrøring. Fjern lokket fra risen og fordel raskt kyllingblandingen og vårløken over den. Dekk umiddelbart til igjen og la det koke i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og risen er mør. Sett gryten på bordet og server umiddelbart.