Margherita-pizza
lær hvordan du lager en klassisk margherita pizza hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for en rask og smakfull middagsløsning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 7 ounces pizzadeig
- 2. 2 teskjeer olivenolje
- 3. 1 klype kosher salt
- 4. Sort nykvernet pepper
- 5. 1 teskje basilikumpesto
- 6. 2 væskeons pizza saus
- 7. 1 ounce revet mozzarella
- 8. 1 ounce revet Parmesan
- 9. 6 tynne skiver Roma-tomater
- 10. 1 spiseskje juliennehakkede ferske basilikumblader
- 11. 1 spiseskje juliennehakkede grønne løk (hakkede i strimler), 2 til 3 tommer lange
Fremgangsmåte
- 11. Pensle pizzadeigen med olivenolje og dryss over salt og pepper. Plasser den på en middels varm indirekte grill, med lokket på, i omtrent 3 minutter. Snu deigen og grill den på samme måte i 1 minutt.
- 22. Fjern deigen fra grillen, pensle den med pesto, deretter med pizzasaus, og stopp omtrent en halv tomme før kanten av deigen. Fordel halvparten av mozzarella og parmesan på den sauserte overflaten. Legg ut skiver av tomat. Dryss over basilikum. Topp med resten av mozzarellaen og parmesanen. Stek på grillen over indirekte varme i ca. 4 minutter.
- 33. Ta pizzaen av grillen og strø over finhakket grønn løk. Skjær i 8 stykker.