Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingkebab-salat

Kyllingkebab-salat

Lær hvordan du lager en smakfull kylling kebab salat med friske grønnsaker og krydder. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 lenker søt italiensk svinepølse
  • 2. 1 sprø baguette
  • 3. 2 til 3 middels store, benfrie, skinnløse kyllingbryst
  • 4. 12 ferske laurbærblader
  • 5. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 2 sitroner
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 2 ansjoser
  • 9. 2 hvitløksfedd
  • 10. 1/2 sitron, presset
  • 11. 2 eggeplommer*
  • 12. 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano, pluss skiver til garnityr
  • 13. 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 14. 2 spiseskjeer vann
  • 15. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 16. 2 hoder romainesalat, hakket
  • 17. Flatbladpersille, til garnityr
  • 18. 2 sitroner, kuttet i båter, til garnityr

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 4 store spyd som er omtrent en fot lange, helst av metall eller tykt bambus, og gjerne bløtlagt i vann i en halv time hvis du bruker bambus eller tre.
  2. 22. Forvarm grillen til middels høy varme.
  3. 33. Skjær kyllingen i tynne skiver, del baguetten i 1/2-tommers skiver, og del pølsene opp i biter, veksle mellom å kutte i 45 graders vinkel for fine trekantede former.
  4. 44. Nå skal du lage kebabene. Ta ett spyd av gangen og tre på ingrediensene vekselvis. Begynn med et stykke brød, deretter kylling, laurbærblad, pølse, og brød; gjenta dette tre ganger for å fylle spydet, og avslutt med brød.
  5. 55. Legg de ferdige kebabene på skjærebrettet og drypp rikelig med ekstra virgin olivenolje over. Press sitronsaft over og krydre godt med salt og nykvernet svart pepper. Legg kebabene på den forvarmede grillen og stek i ca. 7 til 10 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
  6. 66. Mens kebabene steker, kan du lage salaten. I en blender kombinerer du ansjos, hvitløk, sitronsaft, eggeplommer og revet Parmesan. Kjør et par ganger for å blande, tilsett vannet og kjør igjen. Mens motoren går, heller du gradvis oljen gjennom matingsrøret og fortsetter å blende til dressingen er emulsifisert. Smak til med salt og litt nykvernet svart pepper.
  7. 77. I en stor bolle legger du den hakkede romaine-salaten. Når kebabene er ferdige, tar du dem ut av ovnen og glir ingrediensene av spydet direkte over i bollen. Tilsett litt dressing og vend forsiktig for å blande.
  8. 88. Anrett på tallerkenen og pynt med persilleblader, shavet Parmesan og friske sitronbåter.