Hvit pizza
lær hvordan du lager hvitsauspizza med kremet ost og ferske ingredienser. enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Allsidig mel til utstøting
- 2. 4 (12 ounces) baller pizzadeig, romtemperert
- 3. 8 ounces mozzarella, revet
- 4. 5 til 6 ounces prosciutto, tynne skiver
- 5. 4 neve ruccola
- 6. Olivenolje, til å dryppe over
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm din vedfyrte pizzastein eller ovn minst 4 timer før steking. Alternativt kan du bruke en forvarmet pizzastein i din hjemmeovn. Det er best å varme den i en ovn på 250 grader Celsius i én time.
- 22. Strø litt mel på pizzaspaden. Bruk en kjevle til å strekke deigen til en veldig tynn, 25 centimeter stor runding.
- 33. Fordel en fjerdedel av osten og ruccolaen på deigen, og la det være en 2,5 centimeter bred kant rundt. Plasser pizzaen på ovnsbunnen eller pizzaspaden og stek på vedovnen til osten akkurat har smeltet. Ta ut pizzaen og legg på en fjerdedel av prosciuttoskivene. Sett den tilbake i ovnen og stek i ett minutt til.
- 44. Ta ut pizzaen og drypp over litt olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 55. Gjenta med resten av ingrediensene.