Hello Fresh Mobile Banner
Ikke din mors grønne bønnegrateng

Ikke din mors grønne bønnegrateng

oppskrift på en oppdatert og smakfull grønne bønnegrateng uten mors tradisjonelle ingredienser. enkel å lage og perfekt for en sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore løk, tynne skiver
  • 2. 1/4 kopp hvetemel
  • 3. 2 spiseskjeer panko brødsmuler
  • 4. 1 teskje kosher salt
  • 5. Nonstick spray
  • 6. 450 gram ferske grønne bønner, skylt og trimmed
  • 7. 3,8 liter vann
  • 8. 2 spiseskjeer kosher salt
  • 9. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. 340 gram sopp, trimmed og skåret i 1/2-tommers biter
  • 11. 1 teskje kosher salt
  • 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 14. 1/4 teskje nykvernet muskatnøtt
  • 15. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 16. 1 kopp kyllingkraft
  • 17. 1 kopp halv og halv

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 475 grader F.
  3. 3Bland løk, mel, panko og salt i en stor blandebolle og vend det godt sammen.
  4. 4Smør et stekebrett med non-stick spray og fordel løken jevnt utover.
  5. 5Stek i ovnen til de er gylne og sprø, og rør om hver 10. minutt, i omtrent 30 minutter.
  6. 6Når de er ferdige, ta ut brettet og sett til side til de skal brukes.
  7. 7Skru ned ovnen til 400 grader F.
  8. 8Mens løken stekes, forbered bønnene.
  9. 9Kok opp en gallon vann med 2 ss salt i en 8-liters kjele.
  10. 10Blansjer bønnene i 5 minutter.
  11. 11Sil av vannet i en sil, og dypp umiddelbart bønnene i en stor bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen.
  12. 12Sil av vannet og sett til side.
  13. 13Smelt smøret i en 12-tommers støpejernspanne over middels høy varme.
  14. 14Tilsett sopp, salt og pepper, og kok under omrøring av og til til soppen begynner å slippe væske, ca. 4–5 minutter.
  15. 15Tilsett hvitløk og muskatnøtt, og fortsett å koke i ytterligere 1–2 minutter.
  16. 16Strø melet over blandingen og rør godt.
  17. 17Kok i 1 minutt.
  18. 18Tilsett buljongen og la det småkoke i 1 minutt.
  19. 19Hell i halvparten og halv og halv, og kok til blandingen tykner, ca. 6–8 minutter.
  20. 20Ta pannen av varmen og rør inn 1/4 av løken og alle bønnene.
  21. 21Topp med resten av løken.
  22. 22Sett pannen i ovnen og stek til det bobler, ca. 15 minutter.
  23. 23Ta ut og server umiddelbart.