Ikke din mors grønne bønnegrateng
oppskrift på en oppdatert og smakfull grønne bønnegrateng uten mors tradisjonelle ingredienser. enkel å lage og perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore løk, tynne skiver
- 2. 1/4 kopp hvetemel
- 3. 2 spiseskjeer panko brødsmuler
- 4. 1 teskje kosher salt
- 5. Nonstick spray
- 6. 450 gram ferske grønne bønner, skylt og trimmed
- 7. 3,8 liter vann
- 8. 2 spiseskjeer kosher salt
- 9. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 10. 340 gram sopp, trimmed og skåret i 1/2-tommers biter
- 11. 1 teskje kosher salt
- 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 14. 1/4 teskje nykvernet muskatnøtt
- 15. 2 spiseskjeer hvetemel
- 16. 1 kopp kyllingkraft
- 17. 1 kopp halv og halv
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 475 grader F.
- 3Bland løk, mel, panko og salt i en stor blandebolle og vend det godt sammen.
- 4Smør et stekebrett med non-stick spray og fordel løken jevnt utover.
- 5Stek i ovnen til de er gylne og sprø, og rør om hver 10. minutt, i omtrent 30 minutter.
- 6Når de er ferdige, ta ut brettet og sett til side til de skal brukes.
- 7Skru ned ovnen til 400 grader F.
- 8Mens løken stekes, forbered bønnene.
- 9Kok opp en gallon vann med 2 ss salt i en 8-liters kjele.
- 10Blansjer bønnene i 5 minutter.
- 11Sil av vannet i en sil, og dypp umiddelbart bønnene i en stor bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen.
- 12Sil av vannet og sett til side.
- 13Smelt smøret i en 12-tommers støpejernspanne over middels høy varme.
- 14Tilsett sopp, salt og pepper, og kok under omrøring av og til til soppen begynner å slippe væske, ca. 4–5 minutter.
- 15Tilsett hvitløk og muskatnøtt, og fortsett å koke i ytterligere 1–2 minutter.
- 16Strø melet over blandingen og rør godt.
- 17Kok i 1 minutt.
- 18Tilsett buljongen og la det småkoke i 1 minutt.
- 19Hell i halvparten og halv og halv, og kok til blandingen tykner, ca. 6–8 minutter.
- 20Ta pannen av varmen og rør inn 1/4 av løken og alle bønnene.
- 21Topp med resten av løken.
- 22Sett pannen i ovnen og stek til det bobler, ca. 15 minutter.
- 23Ta ut og server umiddelbart.