
All-Beef Tamales
Lær hvordan du lager saftige all-beef tamales med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller til festlige anledninger. Enkel steg-for-steg guide!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. Storfe Tamale-fyll
- 2. 450 gram malt storfe chuck
- 3. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer hvitløksalt
- 4. 1 spiseskje pluss 1 teskje salt
- 5. 2 teskjeer cayennepepper
- 6. 2 spiseskjeer storfe nyrekjøttfett, smeltet
- 7. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 8. 1 spiseskje finhakket løk
- 9. 2 teskjeer spisskummen
- 10. Maismelblanding
- 11. 450 gram hvitt maismel
- 12. 1/4 kopp chiliblandingskrydder
- 13. 2 spiseskjeer storfe nyrekjøttfett, smeltet
- 14. 2 spiseskjeer finhakket løk
- 15. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 16. Tamale-kokeblanding
- 17. 1 spiseskje salt
- 18. 2 teskjeer spisskummenpulver
- 19. 1 teskje cayennepepper
- 20. 1 teskje hvitløkspulver
- 21. Chili, til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 18 til 25 stk. 7-tommers kvadratiske tamale-omslag eller maisblader
- 2Til fyllet:
- 3I en middels stor kjele, sett på middels varme, tilsett kjøttdeigen, 2 teskjeer hvitløkssalt, 1 spiseskje salt og cayennepepper, og tilsett nok vann til å dekke blandingen, ca. 4 kopper.
- 4Kok opp og la det småkoke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 25–30 minutter.
- 5Sil av kjøttet og sett kokevannet til side til senere bruk.
- 6I en food processor, kjør kjøttet til en middels fin konsistens, og tilsett resten av hvitløkssaltet (1 spiseskje), resten av saltet (1 teskje), nyrekjøttfett, hvitløk, løk og spisskummen.
- 7Bland godt, dekk til og sett i kjøleskapet til avkjøling, minst 2 timer eller over natten.
- 8Til maismelsblandingen:
- 9I en stor bolle, bland maismel, chilipulver, nyrekjøttfett, løk og hvitløk, og rør godt.
- 10Tilsett 1/2 kopp av det reserverte kjøttkokevannet, og bruk hendene til å blande inn alle ingrediensene.
- 11Fortsett å tilsette mer væske til blandingen kan formes til en ball i hånden og beholder formen når den lett kastes rundt, ca. 1/4 kopp.
- 12Dekk til og sett blandingen i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
- 13Etter at kjøtt- og maisblandingene har avkjølt, kjør begge gjennom food processoren hver for seg for å oppnå jevne og ensartede teksturer til bygging av tamales.
- 14Dypp tamale-omslagene i vann eller legg maisbladene i varmt vann for å myke dem opp.
- 15Legg omslagene flatt på arbeidsflaten.
- 16Ta ca. 3 spiseskjeer av den avkjølte maisblandingen og form den til en båt ca. 10 cm lang og 4 cm bred.
- 17Fyll midten av maisbåten med 2 teskjeer av kjøttblandingen, og klyp igjen maismassen for å dekke og forsegle endene.
- 18Gjenta med resten av maismassen og kjøttet, og lag totalt 18–25 tamales.
- 19Rull tamales inn i omslagene, brett over den ene enden og la den andre enden være åpen.
- 20Brett den åpne enden over og knyt tre tamales sammen til en bunt; gjenta for resten.
- 21Sett tamales i kjøleskapet i 2 timer før koking.
- 22Til kokevæsken:
- 23Tilsett 8 kopper vann, salt, spisskummen, cayennepepper og hvitløkspulver i en kjele, og kok opp.
- 24Legg tamales i en egen kjele med de åpne endene opp.
- 25Tamales skal være tettpakket slik at de står oppreist.
- 26Hell kokevæsken over tamales.
- 27Dekk til og kok i 3 timer på middels varme.
- 28Ta kjelen av varmen og la den stå i 30 minutter.
- 29Tilsett nok vann til å dekke tamales, og kok i ytterligere 1 time.
- 30Ta tamales ut av kjelen og fjern omslagene.
- 31Server varme, gjerne med chili.