Våt burrito

Våt burrito

Lær hvordan du lager en deilig wet burrito med vår enkle oppskrift. Perfekt for en mettende hovedrett, med rike smaker og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 (14,5 ounces) boks hakkede tomater med juice, delt
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 1 1/2 teskje chilipulver
  • 1 teskje paprika
  • 1 teskje tørket oregano
  • 3/4 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 2 kopper refried beans
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 1 (18 ounces) glass storfegravy
  • 1 (10 ounces) boks enchiladasaus
  • 4 store mel-tortillas
  • 2 kopper revet Cheddar-ost, delt
  • 1 kopp rømme, delt
  • 1/4 kopp hakket løk, delt
  • 1/4 kopp hakkede tomater, delt
  • 1 kopp hakket salat, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Sett en stekepanne over middels varme. Stek og rør sammen kjøttdeig, 1/2 kopp hakket løk og hvitløk i den varme pannen til kjøttet er brunt og smuldrende, og del det opp mens det steker, ca. 8 minutter; sil av overflødig fett. Bland inn halve boksen med hakkede tomater, Worcestershire-saus, chilipulver, paprika, oregano, 3/4 teskje spisskummen og svart pepper. Kok opp kjøttblandingen over middels høy varme og la den småkoke i 5 minutter, rør ofte.
  3. 3Varm opp refried beans og 1/4 teskje spisskummen i en kjele over middels lav varme. Hold bønnene varme. Bland resten av den hakkede tomaten, kjøttsausen og enchiladasausen i en separat kjele; kok opp.
  4. 4Legg tortillalefser på en mikrobølgesikker tallerken og dekk med et fuktig kjøkkenpapir; varm tortillalefsene i mikrobølgeovnen til de er myke og varme, ca. 30 sekunder. Legg en oppvarmet tortillalefse på en arbeidsflate og skje 1/4 av kjøttfyllet i en linje ned midten av lefsa. Legg 1/4 av bønnene oppå kjøttlaget og fordel 1/4 kopp revet cheddarost over bønnene. Brett inn høyre og venstre side av lefsa over fyllet og rull sammen til en burrito. Legg burritoen med skjøten ned i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Gjenta med de resterende tortillalefsene for å lage 4 burritos.
  5. 5Hell kjøttsausen over burritos i den ildfaste formen; topp med resten av cheddarosten, ca. 1 kopp.
  6. 6Stek burritos i den forvarmede ovnen til osten har smeltet, ca. 15–20 minutter.
  7. 7For å servere, plasser hver burrito på en serveringsplate og øs saus fra den ildfaste formen over burritos. Topp hver burrito med 1/4 kopp rømme, 1 spiseskje hakket løk og hakket tomat, samt 1/4 kopp hakket salat.