
Våt burrito
Lær hvordan du lager en deilig wet burrito med vår enkle oppskrift. Perfekt for en mettende hovedrett, med rike smaker og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund magert kjøttdeig av storfe
- 1/2 kopp hakket løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 (14,5 ounces) boks hakkede tomater med juice, delt
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 1/2 teskje chilipulver
- 1 teskje paprika
- 1 teskje tørket oregano
- 3/4 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2 kopper refried beans
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 1 (18 ounces) glass storfegravy
- 1 (10 ounces) boks enchiladasaus
- 4 store mel-tortillas
- 2 kopper revet Cheddar-ost, delt
- 1 kopp rømme, delt
- 1/4 kopp hakket løk, delt
- 1/4 kopp hakkede tomater, delt
- 1 kopp hakket salat, delt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Sett en stekepanne over middels varme. Stek og rør sammen kjøttdeig, 1/2 kopp hakket løk og hvitløk i den varme pannen til kjøttet er brunt og smuldrende, og del det opp mens det steker, ca. 8 minutter; sil av overflødig fett. Bland inn halve boksen med hakkede tomater, Worcestershire-saus, chilipulver, paprika, oregano, 3/4 teskje spisskummen og svart pepper. Kok opp kjøttblandingen over middels høy varme og la den småkoke i 5 minutter, rør ofte.
- 3Varm opp refried beans og 1/4 teskje spisskummen i en kjele over middels lav varme. Hold bønnene varme. Bland resten av den hakkede tomaten, kjøttsausen og enchiladasausen i en separat kjele; kok opp.
- 4Legg tortillalefser på en mikrobølgesikker tallerken og dekk med et fuktig kjøkkenpapir; varm tortillalefsene i mikrobølgeovnen til de er myke og varme, ca. 30 sekunder. Legg en oppvarmet tortillalefse på en arbeidsflate og skje 1/4 av kjøttfyllet i en linje ned midten av lefsa. Legg 1/4 av bønnene oppå kjøttlaget og fordel 1/4 kopp revet cheddarost over bønnene. Brett inn høyre og venstre side av lefsa over fyllet og rull sammen til en burrito. Legg burritoen med skjøten ned i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Gjenta med de resterende tortillalefsene for å lage 4 burritos.
- 5Hell kjøttsausen over burritos i den ildfaste formen; topp med resten av cheddarosten, ca. 1 kopp.
- 6Stek burritos i den forvarmede ovnen til osten har smeltet, ca. 15–20 minutter.
- 7For å servere, plasser hver burrito på en serveringsplate og øs saus fra den ildfaste formen over burritos. Topp hver burrito med 1/4 kopp rømme, 1 spiseskje hakket løk og hakket tomat, samt 1/4 kopp hakket salat.