Søt og sur kyllingkjøttboller

Søt og sur kyllingkjøttboller

oppskrift på søt og sur kyllingkjøttboller, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage, full av smak og fargerik. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1 grønn paprika, hakket
  • 4. 1 stor gulrot, hakket
  • 5. 1 boks (14,5 unser) kyllingbuljong
  • 6. 1 boks (15 unser) tomatsaus
  • 7. 1/4 kopp brunt sukker, pakket
  • 8. 1/4 kopp destillert hvit eddik
  • 9. 1 boks (8 unser) hermetisert ananas med juice
  • 10. 1/4 kopp ketchup
  • 11. 1 skive hvitt brød
  • 12. 2 spiseskjeer melk
  • 13. 3/4 pund kjøttdeig av kylling
  • 14. 1/2 zucchini, revet
  • 15. 1 egg, pisket
  • 16. 1 teskje salt
  • 17. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 18. 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 19. 2 kopper instant ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor stekepanne. Tilsett løk, grønn paprika og gulrot. Kok i 5 minutter, til løken er myk. Rør inn buljong, tomatsaus, brunt sukker, hvit eddik, ananas med juice og ketchup. La det småkoke i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre.
  2. 22. I mellomtiden, bløtlegg brød i melk i en stor bolle til melken er absorbert. Bland sammen med kyllingkjøttdeig, revet zucchini, egg, salt, svart pepper og hvitløkspulver. Form til 12 kjøttboller, ca. 2 spiseskjeer hver.
  3. 33. Slipp kjøttbollene forsiktig ned i den småkokende sausen. La det koke i 15 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomstekt, og snu dem en gang underveis.
  4. 44. Ta stekepannen av varmen. Rør inn ris. Dekk til, og la det stå i 5 minutter. Fluff opp risen med en gaffel før servering.