
Russiske te-kaker
oppskrift på russiske teekaker, myke og smørrike småkaker som passer perfekt til te- eller kaffekosen. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 staver smør
- 2. 1 1/2 kopper sukker
- 3. 2 egg
- 4. 1 teskje mandelessens
- 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. 2 teskjeer bakepulver
- 7. 4 kopper siktet hvetemel
- 8. Salt
- 9. 1 1/3 kopper ristet, saltet, hakket pekannøtt
- 10. Melis, til å rulle i
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Tilsett smøret i en kjøkkenmaskin, sett den på middels hastighet, og tilsett deretter sukkeret rett i bollen. Skru opp hastigheten slik at det blir luftig og godt blandet. Stopp maskinen og skrap ned sidene. Fortsett å piske til blandingen er nesten hvit. Nå er du klar til å tilsette eggene. Hold maskinen på lav hastighet og tilsett ett egg om gangen. Vent med å tilsette det neste egget til det første er helt innarbeidet i smøret og sukkeret. Nå tilsetter du mandel- og vaniljeekstrakt.
- 44. Bland bakepulveret i melet og visp godt slik at bakepulveret blir jevnt fordelt i melet, og sørg for at eventuelle små klumper av mel er brutt opp. Tilsett en liten klype salt. Deretter tilsetter du melet litt etter litt i smørblandingen, mens du rører forsiktig. Tilsett pecanene på lav hastighet.
- 55. Bruk en liten isskje, melonballer, eller en skje, og fordel røren i små porsjoner. Pass på at alle er like store. Ikke vær redd for å plassere dem tett på bakepapiret, de vil ikke flyte ut, men forbli som små baller.
- 66. Sett brettene i kjøleskapet i omtrent en time. Dette gjør at smøret stivner, og kakene blir sprø og deilige når de stekes.
- 77. Stek kakene i 15 minutter til de er gyldne. Mens de fortsatt er varme, rull dem i melis. Melisen vil feste seg lett, og kakene vil se ut som snøballer.