
Ristet blomkål
lær hvordan du lager perfekt bakt blomkål med denne enkle oppskriften. sunn, smakfull og enkel å lage for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper skivet blomkål
- 2. 3 spiseskjeer olivenolje
- 3. Salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1 spiseskje smuldret tørket meksikansk oregano
- 5. 2 spiseskjeer sylteagurper, for eksempel pepperoncini, pluss 2 spiseskjeer sylteagurjuice
- 6. 2 spiseskjeer revet Parmesanost
- 7. 1 spiseskje hakkede sylteagurjalapeños
- 8. 1 unse ristet pinjekjerner
- 9. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Bland blomkålen og 2 spiseskjeer av olivenoljen i en middels stor bolle. Krydre rikelig med salt og pepper. Tilsett oregano og vend godt sammen. Fordel blomkålen jevnt på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til blomkålen er karamellisert og gyllen i fargen, ca. 40 minutter. La den avkjøle.
- 33. I en liten blandebolle, bland pepperoncini, syltejuice og den resterende spiseskjeen olivenolje. Krydre med salt. Bland godt til alt er jevnt fordelt.
- 44. Vend pepperoncini-blandingen, parmesan, jalapeños og pinjekjerner med den ristede blomkålen. Pynt med persille og server.