Ristet blomkål

Ristet blomkål

lær hvordan du lager perfekt bakt blomkål med denne enkle oppskriften. sunn, smakfull og enkel å lage for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper skivet blomkål
  • 2. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 spiseskje smuldret tørket meksikansk oregano
  • 5. 2 spiseskjeer sylteagurper, for eksempel pepperoncini, pluss 2 spiseskjeer sylteagurjuice
  • 6. 2 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 7. 1 spiseskje hakkede sylteagurjalapeños
  • 8. 1 unse ristet pinjekjerner
  • 9. 2 spiseskjeer hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Bland blomkålen og 2 spiseskjeer av olivenoljen i en middels stor bolle. Krydre rikelig med salt og pepper. Tilsett oregano og vend godt sammen. Fordel blomkålen jevnt på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til blomkålen er karamellisert og gyllen i fargen, ca. 40 minutter. La den avkjøle.
  3. 33. I en liten blandebolle, bland pepperoncini, syltejuice og den resterende spiseskjeen olivenolje. Krydre med salt. Bland godt til alt er jevnt fordelt.
  4. 44. Vend pepperoncini-blandingen, parmesan, jalapeños og pinjekjerner med den ristede blomkålen. Pynt med persille og server.