Sitronkrem

Sitronkrem

Lær hvordan du lager hjemmelaget lemon curd med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaker, pålegg eller desserter, og passer for hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 store eggeplommer
  • 2. 2/3 kopp sukker
  • 3. Finrevet skall av 1 sitron, pluss 1/4 kopp fersk sitronjuice (fra 2 sitroner)
  • 4. 1/2 stykke kaldt usaltet smør, i terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Tilsett nok vann i en middels stor kjele til det måler omtrent 2,5 cm dypt, og la det småkoke over middels høy varme. Bland eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitrusskall i en middels metallbolle og visp til det er glatt. Sett bollen oppå kjelen (pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet) og visp til eggekremen tykner, blir lys gul og dekker bosesiden av en skje, ca. 8 minutter. Ta eggekremen av varmen og bruk en slikkepott til å røre inn smøret, ett stykke av gangen, og la hver bit smelte før du tilsetter neste. Overfør til en ren beholder og dekk med plastfolie direkte på overflaten av eggekremen. La den avkjøle grundig, minst 3 timer.