Porchetta

Porchetta

Lær hvordan du lager en perfekt porchetta med denne enkle oppskriften. Ideell for helgefeiringer og store middager. En smakfull hovedrett!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 spiseskjeer salt
  • 2. 1 spiseskje pepper
  • 3. 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 4 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 5. 1 kopp finhakket frisk gressløk
  • 6. 1/2 kopp hakket rosmarin
  • 7. 1 kopp olivenolje
  • 8. 1 (2,7 til 3,6 kg) utbenet fersk skinke
  • 9. 2 kopper hvitvin, til å pensle med

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 22. Bland sammen salt, pepper, hvitløk, sjalottløk, gressløk, rosmarin og olivenolje. Sett til side.
  3. 33. Åpne opp den benede skinken og legg den med skinnsiden opp. Bruk en skarp kniv til å skjære ruter i skinn og fett, men ikke inn i kjøttet, i et diamantmønster. Vend skinken. Smør halvparten av urtemiksen på innsiden av skinken. Rull og knyt skinken. Smør resten av urtemiksen på utsiden av skinken.
  4. 44. Plasser skinken i en stor stekepanne og stek den i ovnen i 30 minutter. Pensle med litt av hvitvinen og skru ned ovnstemperaturen til 175 grader Celsius.
  5. 55. Pensle skinken hver 20. minutt i 1 time. Når den indre temperaturen når 75 grader Celsius, tar du skinken ut av ovnen.
  6. 66. La skinken hvile i 10 minutter før du skjærer den i tynne skiver.