
Porchetta
Lær hvordan du lager en perfekt porchetta med denne enkle oppskriften. Ideell for helgefeiringer og store middager. En smakfull hovedrett!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer salt
- 2. 1 spiseskje pepper
- 3. 5 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 4 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 5. 1 kopp finhakket frisk gressløk
- 6. 1/2 kopp hakket rosmarin
- 7. 1 kopp olivenolje
- 8. 1 (2,7 til 3,6 kg) utbenet fersk skinke
- 9. 2 kopper hvitvin, til å pensle med
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 22. Bland sammen salt, pepper, hvitløk, sjalottløk, gressløk, rosmarin og olivenolje. Sett til side.
- 33. Åpne opp den benede skinken og legg den med skinnsiden opp. Bruk en skarp kniv til å skjære ruter i skinn og fett, men ikke inn i kjøttet, i et diamantmønster. Vend skinken. Smør halvparten av urtemiksen på innsiden av skinken. Rull og knyt skinken. Smør resten av urtemiksen på utsiden av skinken.
- 44. Plasser skinken i en stor stekepanne og stek den i ovnen i 30 minutter. Pensle med litt av hvitvinen og skru ned ovnstemperaturen til 175 grader Celsius.
- 55. Pensle skinken hver 20. minutt i 1 time. Når den indre temperaturen når 75 grader Celsius, tar du skinken ut av ovnen.
- 66. La skinken hvile i 10 minutter før du skjærer den i tynne skiver.