Mango- og rødløksalat med myntedressing
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull mango rødløk salat med myntevinaigrette. Perfekt for sommermåltider og lette forretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 Florida-mangoer
- 2. 1 rød Bermuda-løk
- 3. 3 spiseskjeer varm honning
- 4. 3 spiseskjeer limesaft
- 5. 2 spiseskjeer fersk hakket mynte
- 6. 1 spiseskje soyasaus
Fremgangsmåte
- 11. Del mangoene i to, bruk tuppen av kniven til å skjære rundt den store kjernen i midten. Med knivspissen lag snitt i fruktkjøttet, men ikke gjennom skinnet. Gjør deretter et kryss-snitt i den andre retningen, slik at du har laget hakekors-lignende merker i frukten. Nå vrir du skinnet på frukten innvendig ut slik at fruktkjøttet stikker ut. Med en skje skraper du ut det allerede kuttede fruktkjøttet over i en blandingsbolle.
- 22. Skrell løken, del den i to og skjær den i tynne strimler fra roten til stilken, til en fin julienne. Bland mango og løk sammen.
- 33. Bland honning, limejuice, mynte og soyasaus i en liten bolle. Hell denne vinaigretten over mango- og løkblandingen og server.