Stekt laks med konfettibønner
oppskrift på stekt laks med fargerike kikerter, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 2. 1 kopp hakket løk
- 3. 1/2 ts tørkede rød pepperflak
- 4. 1 liten rød paprika, hakket (ca. 1 kopp)
- 5. 2 mellomstore gulrøtter, hakket (ca. 1 kopp)
- 6. 1/2 pund gul squash, hakket
- 7. 1/2 pund grønn squash, hakket
- 8. 2 bokser (ca. 440 g) kikerter
- 9. 2 kopper redusert natrium kyllingkraft
- 10. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 11. 1 1/2 ts kosher salt, pluss mer til smak
- 12. 2 kvister rosmarin, pluss 6 kvister til pynt
- 13. 1 laurbærblad
- 14. Rapsolje, til steking
- 15. 6 stykker (ca. 170 g) laksefilet, midtstykke
- 16. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor panne på middels varme. Tilsett løken og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett rød pepperflak og kok i ytterligere 1 minutt. Tilsett paprika, gulrøtter, gul squash og grønn squash, og kok til de begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Tilsett kikerter, buljong, hvitvin, 1 ½ teskje salt, 2 kvister rosmarin og la det småkoke i 15 minutter. Fjern kvistene med rosmarin og laurbærbladet.
- 33. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett nok rapsolje til å dekke bunnen av pannen. Krydre laksefiletene med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Når oljen er varm, legg i laksen (arbeid i porsjoner for å unngå overfylling av pannen) og stek til utsiden er sprø og gyllen, ca. 3–4 minutter på hver side. Sett laksen i ovnen for å fullføre kokingen til medium stekt, og snu den én gang, ca. 4–6 minutter (avhengig av tykkelsen på laksen).
- 44. For å servere, bruk en hullsleiv til å legge kikertblandingen på et serveringsfat. Plasser den stekte laksen ved siden av kikertene og pynt med en kvist rosmarin.