Hello Fresh Mobile Banner
Eggs Benedict

Eggs Benedict

Lær hvordan du lager perfekte Eggs Benedict med denne enkle oppskriften. En deilig frokostrett som imponerer gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 8 skiver brioche, hver kuttet ca. 1/2 tomme tykk
  • 2. Usaltet smør etter smak
  • 3. 8 skiver canadisk bacon
  • 4. 8 store ferske egg
  • 5. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 6. 2 ss tarragoneddik
  • 7. 2 ss finhakket sjalottløk
  • 8. 3 eggeplommer
  • 9. 2 ss kaldt vann
  • 10. 1 ss kaldt usaltet smør
  • 11. 1/2 kopp smeltet usaltet smør
  • 12. Salt og nykvernet pepper
  • 13. 2 ss finhakket fersk tarragon
  • 14. Ferske tarragonkvister til pynt, hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 °C. Pensle skivene av brioche med smør, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen til de er lett gyldne. Varm opp en grillpanne på middels varme til den er varm. Tilsett bacon og kok i 2 minutter på hver side, eller til det er lett brunt.
  2. 22. I en eggepocheringskjele fylt med småkokevann, tilsett eggene og la dem småkoke til de er kokt etter smak.
  3. 33. Lag sausen: I en kjele bland vin, eddik og sjalottløk, og la det småkoke over moderat høy varme til det er redusert til 2 spiseskjeer. Tilsett eggeplommene og vann, og visp til det er tykt nok til å se bunnen av kjelen mellom vispene. Tilsett smør og visp til det er smeltet. Tilsett deretter smør, en spiseskje av gangen, og fjern kjelen fra varmen innimellom for å unngå at sausen skiller seg. Fortsett å tilsette smør til sausen er glatt og kremet. Krydre med salt og pepper, og rør inn friske urter.
  4. 44. For å montere: Legg to skiver brød på hver av fire serveringsfat, topp med bacon og egg, og hell over sausen. Pynt med friske urter.
  5. 5Drikke: Bloody Mary