Eggs Benedict
Lær hvordan du lager perfekte Eggs Benedict med denne enkle oppskriften. En deilig frokostrett som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 8 skiver brioche, hver kuttet ca. 1/2 tomme tykk
- 2. Usaltet smør etter smak
- 3. 8 skiver canadisk bacon
- 4. 8 store ferske egg
- 5. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 6. 2 ss tarragoneddik
- 7. 2 ss finhakket sjalottløk
- 8. 3 eggeplommer
- 9. 2 ss kaldt vann
- 10. 1 ss kaldt usaltet smør
- 11. 1/2 kopp smeltet usaltet smør
- 12. Salt og nykvernet pepper
- 13. 2 ss finhakket fersk tarragon
- 14. Ferske tarragonkvister til pynt, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 °C. Pensle skivene av brioche med smør, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen til de er lett gyldne. Varm opp en grillpanne på middels varme til den er varm. Tilsett bacon og kok i 2 minutter på hver side, eller til det er lett brunt.
- 22. I en eggepocheringskjele fylt med småkokevann, tilsett eggene og la dem småkoke til de er kokt etter smak.
- 33. Lag sausen: I en kjele bland vin, eddik og sjalottløk, og la det småkoke over moderat høy varme til det er redusert til 2 spiseskjeer. Tilsett eggeplommene og vann, og visp til det er tykt nok til å se bunnen av kjelen mellom vispene. Tilsett smør og visp til det er smeltet. Tilsett deretter smør, en spiseskje av gangen, og fjern kjelen fra varmen innimellom for å unngå at sausen skiller seg. Fortsett å tilsette smør til sausen er glatt og kremet. Krydre med salt og pepper, og rør inn friske urter.
- 44. For å montere: Legg to skiver brød på hver av fire serveringsfat, topp med bacon og egg, og hell over sausen. Pynt med friske urter.
- 5Drikke: Bloody Mary