Asiatisk marinert svinefilet
Lær hvordan du lager en smakfull asiatisk marinert svinenakke. En enkel oppskrift med autentiske smaker, perfekt for en rask og velsmakende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp soyasaus
- 2 spiseskjeer risvinseddik
- 1 teskje asiatisk chilipaste (sambal olek)
- 2 teskjeer finhakket ingefær
- 1 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 2 vårløk, skivet
- 1 spiseskje appelsinskall
- 2 benfrie svinekamstykker, 2 cm tykke
- Rapsolje
- Sukkererter og spinat med ingefær, oppskrift følger
- Kosher-salt
- Is
- 450 gram sukkererter, stilkenden og trådene fjernet
- Extra virgin olivenolje
- 1 (2,5 cm) stykke ingefær, finhakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 vårløk, kun hvitt og lys grønt, tynne skiver
- 225 gram babyspinat, vasket men ikke tørket, stilkene fjernet
Fremgangsmåte
- 1Bland soyasaus, risvinseddik, chilipasta, ingefær, hvitløk, vårløk og appelsinskall i en stor bolle. Tilsett svinekjøttet i bollen og vend det godt i marinaden. La kotelettene ligge i marinaden i noen minutter.
- 2Smør en stor stekepanne med olje og varm opp til høy temperatur. Ta kotelettene ut av marinaden, og rist av overflødig væske. Sett til side marinaden. Stek kotelettene 4–5 minutter på hver side. Ta svinekjøttet ut av pannen.
- 3Tøm ut overflødig olje fra pannen. Sett stekepannen på den varmeste platen. Hell marinaden i pannen – den skal koke opp umiddelbart. ADVARSEL: Denne væsken MÅ koke opp for å drepe eventuelle bakterier fra rått kjøttsaft.
- 4Skru av varmen. Legg to koteletter på en tallerken, og øs noen dråper marinade over. Server med sukkererter og spinat med ingefær.
- 5Kok opp en stor kjele med godt saltet vann over høy varme. Sett fram en bolle med godt saltet iskaldt vann. Blansjer sukkerertene i det kokende vannet til de er kokte, men fortsatt sprø, og dypp dem umiddelbart i det saltede iskaldvannet. Ta dem opp av vannet og sett til side.
- 6Smør en stor stekepanne med olje. Tilsett ingefær, hvitløk og vårløk, og kok over middels høy varme til vårløken er myk og gjennomsiktig.
- 7Tilsett sukkererter og vend dem i oljen. Ha i spinaten og vend med ertene til spinaten begynner å visne. Ta av varmen, smak til med salt. Vend eller rør i spinaten for å fullføre visningen, og overfør til en serveringsskål.
- 8Snappy!