Provencalsk grønnsakssuppe
Oppdag en enkel og deilig oppskrift på provencal vegetable soup. Perfekt for en sunn og smakfull lunsj eller middag, spesielt om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer god olivenolje
- 2 kopper hakket løk (2 løk)
- 2 kopper hakket purre, hvite og lysegrønne deler (2 til 4 purre)
- 3 kopper 1/2-tommers terninger av skrelte kokte poteter (ca. 450 g)
- 3 kopper 1/2-tommers terninger av gulrøtter (ca. 450 g)
- 1 1/2 spiseskjeer kosher salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 3 kvart liter hjemmelaget kyllingkraft eller hermetisk buljong
- 1 teskje safrantråder
- 1/2 pund haricots verts, endene fjernet og delt i to
- 4 unser spaghetti, brutt i biter
- 1 kopp pistou, oppskrift følger
- Nykvernet parmesanost, til servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor kjele, tilsett løken, og la den surre på lav varme i 10 minutter, eller til løken er gjennomsiktig. Tilsett purre, poteter, gulrøtter, salt og pepper, og la det surre på middels varme i ytterligere 5 minutter. Tilsett kyllingkraft og safran, kok opp, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre. Tilsett haricots verts og spaghetti, la det småkoke, og kok i ytterligere 15 minutter.
- 2For å servere, visp inn 1/4 kopp pistou i den varme suppen, og smak til med salt. Avhengig av hvor salt kyllingkraften er, kan det hende du må tilsette opptil en spiseskje ekstra salt. Server med revet parmesanost og mer pistou.
- 3Pistou:
- 44 store hvitløksfedd
- 51/4 kopp tomatpuré
- 624 store basilikumblader
- 71/2 kopp ferskrevet parmesanost
- 81/2 kopp god olivenolje
- 9Ha hvitløk, tomatpuré, basilikum og parmesan i en food processor, og kjør til en jevn puré. Mens motoren går, hell sakte olivenoljen ned i matprosessoren gjennom matingslangen for å lage en pasta. Ha det over i en beholder, hell et lag med olivenolje på toppen, og lukk lokket.
- 10Porsjon: 1 kopp