
Langtidsstekt laks med varm sitron- og kapersvinaigrette og tynne skiver poteter
Oppdag oppskriften på slow roasted salmon servert med en varm sitron- og kapersvinaigrette og tynne skiver poteter. Perfekt for en raffinert og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper sukker
- 3/4 kopper vann
- 2 sitroner, delt i åttendedeler
- 3 kopper sitronsaft
- 1/4 kopp sherryeddik
- 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 3/4 kopp olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
- 1/4 kopp kapers, avrent
- 2 spiseskjeer finhakket persille
- 2 Idaho-poteter, skrelt og tynne skiver med mandolin
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
- 4 laksefileter, 170 gram hver
- Olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
- Hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1For vinaigretten: Ha sukker og vann i en middels, ikke-reaktiv kjele over høy varme og kok opp. Fortsett å koke til sukkeret er helt oppløst. Skru ned varmen til lav, tilsett sitronbåtene og kok sakte til de er nesten møre. Fjern med en hullsleiv og legg dem på en stekebrett. La dem tørke i romtemperatur over natten.
- 2Ha sitronsaften i en liten, ikke-reaktiv kjele og kok til den er redusert til 1/4 kopp, la den avkjøles.
- 3Ha den avkjølte sitronsirupen, sherryeddik, sjalottløk og hvitløk i en blender og kjør til jevn konsistens. Med motoren i gang, tilsett langsomt olivenoljen og smak til med salt og pepper. Hell over i en bolle og vend inn persillen.
- 4Stek kapers i olje til de er sprø, ca. 1 1/2 minutt. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 5For potetene: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Vend potetene med oljen og krydre med salt og pepper etter smak. Fordel potetene i et jevnt lag i bunnen av fire små ovnsformer (cazuelas). Sett dem i ovnen og stek i ca. 3/4 av tiden.
- 6For laksen: Ta potetene ut av ovnen og skru ned temperaturen til 120°C (250°F). Pensle laksen lett med olivenolje på begge sider og krydre med salt og pepper etter smak. Legg laksen oppå potetene og sett cazuelene tilbake i ovnen. Stek i 12 til 14 minutter, til laksen er gjennomstekt. Ta ut av ovnen og drypp umiddelbart over sitronvinaigretten, og dryss over hakket persille og kapers.




