Zucchini Blossom Quesadilla

Zucchini Blossom Quesadilla

Lær hvordan du lager deilige zucchini blossom quesadillas med vår enkle oppskrift. Perfekt for en lett forrett eller middag på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp finhakket rød løk
  • 2 jalapeño-chili, fjernet stilk og frø, finhakket
  • 450 gram zucchini eller andre squashblomster, grovhakket
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp revet Manchego- eller Monterey Jack-ost
  • 1 kopp revet Panela-ost
  • 1 1/2 kopper Anejo-, Parmesan- eller Romano-ost
  • 6 tortillalefser, eller store mais-tortillalefser

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels panne over middels varme smelter du 3 spiseskjeer smør. Kok løk og jalapeños til de er myke, ca. 5 minutter. Rør inn zucchini-blomster, salt og pepper. Reduser varmen til lav og kok, under omrøring ofte, til blomstene er visnet, ca. 5 minutter til. Sett til side. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. I en bolle blander du de tre ostene. Legg tortillalefsene på en benk. Fordel osteblandingen i 6 porsjoner og strø én porsjon over halve hver tortilla.
  2. 2Fordel zucchini-blomstene i 6 porsjoner og legg jevnt over osten. Brett hver tortilla for å lukke fyllet. Smelt de to gjenværende spiseskjeene smør. Plasser en tørr takke eller støpejernspanne over middels høy varme. Pensle den ene siden av en quesadilla med smør og legg den smurte siden ned i pannen. Kok til den er veldig lett gyllen, ca. 1 minutt. Pensle den usmurte siden med smør og snu den. Kok til den andre siden er gyllen, og overfør til et stekebrett. Når alle quesadillaene er gyldne, setter du stekebrettet i ovnen og steker i ti minutter, til osten begynner å sive ut. Server varm, hele eller i båter.