Ristede grønnsaker med pekannøtt-gremolata

Ristede grønnsaker med pekannøtt-gremolata

Oppdag en enkel oppskrift på ovnsbakte grønnsaker toppet med pekannøtt gremolata. Perfekt som sunn hovedrett eller tilbehør for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund mellomstore gulrøtter, skrelt, delt i to på langs, deretter på tvers
  • 1 pund mellomstore pastinakker, skrelt, delt i to på langs, deretter på tvers
  • 1 pund neper, skrelt, delt i to, deretter i 2,5 cm tykke båter
  • 1 1/4 pund rosenkål, renset og delt i to
  • 6 spiseskjeer olivenolje, fordelt
  • 3/4 kopp pekannøtter
  • 1/4 kopp revet Parmesanost (ca. 30 gram)
  • 1/4 kopp finhakket frisk persille
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft, fordelt
  • 1 spiseskje finrevet sitrusskall
  • 1 liten hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Vend gulrøtter, pastinakk, neper og rosenkål i en stor bolle med 3 spiseskjeer olje. Overfør til en bakeplate med kant; strø over salt og pepper. Stek til grønnsakene er møre, og vend dem ofte, ca. 1 time. Overfør grønnsakene til et stort serveringsfat og la dem avkjøle. Bruk av/på-knappen på en foodprocessor for å hakke pecannøtter grovt. Overfør de hakkede pecannøttene til en liten bolle; rør inn revet ost, persille, 1 spiseskje sitronsaft, sitrusskall, hvitløk og 1 spiseskje olje. Smak til gremolataen med salt. Drypp grønnsakene med de resterende 2 spiseskjeene olje og 1 spiseskje sitronsaft. Strø gremolataen over grønnsakene rett før servering.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Vend gulrøtter, pastinakk, neper og rosenkål i en stor bolle med 3 spiseskjeer olje. Overfør til en bakeplate med kant; strø over salt og pepper. Stek til grønnsakene er møre, og vend dem ofte, ca. 1 time. Overfør grønnsakene til et stort serveringsfat og la dem avkjøle.
  3. 3Bruk av/på-knappen på en foodprocessor for å hakke pecannøtter grovt. Overfør de hakkede pecannøttene til en liten bolle; rør inn revet ost, persille, 1 spiseskje sitronsaft, sitrusskall, hvitløk og 1 spiseskje olje. Smak til gremolataen med salt. Drypp grønnsakene med de resterende 2 spiseskjeene olje og 1 spiseskje sitronsaft. Strø gremolataen over grønnsakene rett før servering.