Grønne bønner med sylteagurk-løk relish

Grønne bønner med sylteagurk-løk relish

oppskrift på grønne bønner servert med frisk sylteagurk-relish. enkel og smakfull rett perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund grønne bønner, trimmed
  • 3/4 kopp eplecidereddik
  • 3/4 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 5 friske timianstilker
  • 4 hele nellikspiker
  • 1 liten laurbærblad
  • 1 teskje salt
  • 2 store løk, tynne skiver
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1/4 kopp ren lønnesirup
  • 1 teskje hakket frisk timian

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor bolle med is og kaldt vann. Kok bønnene i en stor kjele med rikelig saltet, kokende vann i akkurat 5 til 6 minutter, til de er sprø-tender. Sil av vannet. Legg bønnene i en bolle med isvann til de er avkjølt. Sil godt av vannet, og tørk deretter forsiktig med kjøkkenpapir. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Pakk bønnene inn i flere lag med kjøkkenpapir; legg dem i en stor, lufttett plastpose og oppbevar i kjøleskapet. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før bruk. Bland 2 kopper vann, eplesidereddik og de neste 6 ingrediensene i en stor kjele. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett løk; kok opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke til løken er myk, ca. 4 minutter. Ta av varmen. La det avkjøles uten lokk til romtemperatur. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar løkblandingen i kjøleskapet. Før bruk, sil av væsken; kast timian, nellikspiker og laurbærblad, og la det komme til romtemperatur. Visp inn olje, sirup og hakket timian i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Tilsett de kokte bønnene og den silte løken; vend forsiktig for å dekke. Overfør salaten til et serveringsfat og server.
  2. 2Fyll en stor bolle med is og kaldt vann. Kok bønnene i en stor kjele med rikelig saltet, kokende vann i akkurat 5 til 6 minutter, til de er sprø-tender. Sil av vannet. Legg bønnene i en bolle med isvann til de er avkjølt. Sil godt av vannet, og tørk deretter forsiktig med kjøkkenpapir. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Pakk bønnene inn i flere lag med kjøkkenpapir; legg dem i en stor, lufttett plastpose og oppbevar i kjøleskapet. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før bruk.
  3. 3Bland 2 kopper vann, eplesidereddik og de neste 6 ingrediensene i en stor kjele. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett løk; kok opp igjen. Skru ned varmen og la det småkoke til løken er myk, ca. 4 minutter. Ta av varmen. La det avkjøles uten lokk til romtemperatur. FORHÅNDSLAG: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar løkblandingen i kjøleskapet. Før bruk, sil av væsken; kast timian, nellikspiker og laurbærblad, og la det komme til romtemperatur.
  4. 4Visp inn olje, sirup og hakket timian i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Tilsett de kokte bønnene og den silte løken; vend forsiktig for å dekke. Overfør salaten til et serveringsfat og server.