Buttermilk-friterte grønne bønner

Buttermilk-friterte grønne bønner

Lær hvordan du lager sprø buttermilk fried green beans med enkel oppskrift. Perfekt for forrett eller snacks, rask og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund grønne bønner
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 2 kopper mel
  • 1/2 kopp maisenna
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer salt, pluss mer til å strø over
  • 1/4 teskje cayennepepper, valgfritt
  • Olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Trim, skyll og tør grønne bønner grundig. Legg dem i en middels stor bolle og vend dem i smørmelk for å dekke dem.
  2. 2Bland melet, maismel, bakepulver, salt og cayenne i en stor bolle eller i en lufttett plastpose. Sil av vannet fra de grønne bønnene og vend dem i melblandingen slik at de blir godt dekket.
  3. 3Hell omtrent 1/2 tomme olje i en vid, tykk gryte og varm opp til 175–190 °C (350–375 °F) over høy varme. Forbered en avkjølingsrist som settes over papirhåndklær.
  4. 4Juster varmen for å opprettholde denne temperatursonen. Test temperaturen ved å bruke et termometer eller ved å dyppe håndtaket på en tresleiv i oljen. Hvis det bobler rundt håndtaket, er oljen varm nok til å fritere bønnene.
  5. 5Rist av overflødig melblanding fra bønnene når du legger dem i oljen, og tilsett nok bønner til å danne ett lag i oljen. Friter til de er gyldne til middels brune og bønnene er møre, ca. 3 minutter. Overfør dem med tang eller hullsleiv til den forberedte avkjølingsristen og dryss over litt salt. Gjenta med resten av bønnene, og server varme.