Potet- og ostekroketter

Potet- og ostekroketter

Lær hvordan du lager deilige potet- og ostekroketter med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 store egg
  • 3 kopper kokte poteter (stekte eller kokte), avkjølte
  • 2 spiseskjeer ferskt revet Parmesanost
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 3 teskjeer finhakket fersk gressløk
  • 2 teskjeer finhakket fersk flatbladet persille
  • En klype revet muskatnøtt
  • En klype cayennepepper
  • 1 teskje kosher-salt, eller etter smak
  • Nykvernet svart pepper
  • 85 gram Gorgonzola, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 1/2 kopp italienske brødsmuler
  • Vegetabilsk olje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Visp ett av eggene i en middels stor bolle. Press potetene gjennom en presse eller riv dem fint, og tilsett dem i bollen. Ha i parmesan, smør, gressløk, persille, muskatnøtt, cayennepepper, salt og pepper etter smak. Bland forsiktig med en slikkepott til alt er godt blandet. Form potetblandingen til ovale former litt mindre enn et egg, og trykk dem lett flate. Press en terning Gorgonzola inn i midten av ovale, og pakk potetblandingen rundt osten til det danner en jevn, eggformet ball. Fortsett til all potetblanding er brukt opp.
  2. 2Visp det resterende egget i en flat skål. Ha brødsmuler i en annen flat skål og plasser den ved siden av egget. Rull en krokett i egget til den er dekket, og deretter i brødsmulene, og legg den på en ren tallerken. Gjenta med resten av krokettene. Sett i kjøleskapet i minst en time.
  3. 3Hell nok vegetabilsk olje i en tykkbunnet stekepanne til en dybde på ca. 0,5 cm. Varm opp oljen over middels varme, og stek krokettene et par om gangen, snu dem underveis, til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter. Overfør til en tallerken med papirhåndkle for å renne av, og salt etter smak. Gjenta med resten av krokettene. Legg dem på et serveringsfat og server varme.
  4. 4Copyright 2001 Television Food Network, G.P. All rights reserved.