Krydret wokstekte reker
Lær hvordan du lager spicy wok-seared shrimp, en rask og smakfull rett perfekt for en kveld med venner eller familie. Enkelt å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser cellofan nudler
- 1/2 kopp redusert-salt kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer redusert-salt soyasaus
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1 teskje knuste rød pepperflak
- 1 spiseskje peanøtt- eller vegetabilsk olje
- 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1,4 kilo store eller jumbo reker, skrelte og renset
- 1/4 kopp hakkede vårløk
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg cellofan-nudler i varmt vann i 10 minutter, til de er myke. Sil av vannet og sett til side.
- 2Mens nudlene bløtlegges, visp sammen buljong, soyasaus, maisstivelse og rød pepperflak i en liten bolle. Sett til side.
- 3Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett ingefær og hvitløk og kok i 1 minutt. Legg i reker og kok i 2 til 3 minutter, til de er rosa. Tilsett buljongblandingen og kok i 1 minutt, til rekene er gjennomkokte og sausen tykner. Ta av varmen og rør inn vårløk. Server halvparten av rekene over cellofan-nudlene med hele sausen. Resten av rekene kan brukes til rekekaker, hvis ønskelig.