
Portugisisk grønnkålsuppe
oppskrift på portuglisk grønnkålsuppe med friske ingredienser. perfekt for en varmende og næringsrik middag. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss smult
- 1 stor gul løk, hakket
- 8 fedd hvitløk, finhakket
- 680 gram røkt linguica-pølse, skåret i ringer
- 1,1 kg grønnkål, vasket, stilker fjernet og skåret i chiffonade
- Kosher-salt og grovkvernet svart pepper
- 3,8 liter rik kyllingkraft, varmet opp, oppskrift følger
- 340 gram tørkede røde kidneybønner, bløtlagt over natten
- 2 ekstra store Idaho-poteter, skrelt og skåret i middels terninger
- 7 til 8 dråper hot sauce, som Tabasco
- 2 hele økologiske kyllinger (3 til 4 pund hver), brystene tatt ut til annet bruk
- 900 gram gul løk, hakket
- 450 gram selleri, hakket
- 3 kvister timian
- 2 til 3 laurbærblader
- 1 gulrot, hakket
- 1 hvitløkshode, delt i to
- 1 bunt persille
- 1 ss hele svarte pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en dyp suppegryte over middels varme. Tilsett fettfettet (schmaltz) for å smelte det, deretter tilsett løk og dekk til for å la det surre til det er mykt, 7 til 8 minutter. Tilsett hvitløk, dekk til og la det surre uten å få farge, i 4 til 5 minutter. Tilsett pølsa og la det surre under lokk til blandingen blir ravfarget, i 4 til 5 minutter. Tilsett grønnkålen, og press den ned for å få den inn i gryten. Krydre med salt og pepper. Kok uten lokk, rør av og til, til grønnkålen har kokt ned til halvparten, er godt blandet med løk- og pølsesausen, og er dekket av fettfett, ca. 30 minutter.
- 2Tilsett den rike kyllingkraften, rør godt, og dekk til gryten. La det småkoke i 1 time.
- 3I mellomtiden, kok bønnene. Sil av vannet og ha bønnene i en middels stor kjele. Dekk med kaldt vann, og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til bønnene er møre, 25 til 30 minutter.
- 4Sil av vannet og ha bønnene i suppen. Tilsett potetene i en middels stor kjele over middels-høy varme, dekk med kaldt vann. Kok til nesten gjennomkokte (potetene vil fortsette å koke etter at de er silt av). Sil av vannet, legg potetene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett, og sett i kjøleskapet for å stoppe kokeprosessen.
- 5Når de er avkjølt, tilsett potetene i suppen, kok opp igjen og tilsett den varme sausen. Server varm.
- 6Legg kyllingene i en stor kraftkjele og tilsett nok vann til å dekke, ca. 7,5 liter. Kok opp, og skum av skummet som dannes på overflaten.
- 7Når alt skummet er fjernet og kraften koker, tilsett løk, selleri, timian, laurbærblader, gulrøtter, hvitløk, persille og pepperkorn. Kok opp igjen, skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke til smakene er utviklet, 4 til 6 timer.
- 8Avkjøl kraften og sett den i kjøleskapet over natten for å la smakene sette seg.
- 9Fjern fettet (schmaltz) fra toppen av kraften for bruk i grønnkålssuppen. Sil kraften og bruk den etter behov! Ytelse: 1 ½ gallon