Djevelens kake

Djevelens kake

Lær hvordan du lager den klassiske devil's food cake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 15 unser semi-søt sjokolade, finhakket
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 2 kopper hvetemel, usøtet
  • 1 1/2 teskje natron
  • 3/4 teskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 12 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av former
  • 2 kopper pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 3/4 kopp usøtet kakaopulver (ikke Dutch-processed)
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 3 store egg, romtempererte
  • 1/4 kopp melk
  • Bringebær, til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1For frosting: Plasser sjokoladen i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en liten kjele, og hell den umiddelbart over sjokoladen. La stå til sjokoladen mykner, ca. 4 minutter. Rør til det er glatt. Dekk overflaten av frostingen med plastfolie og la den stå til romtemperatur, ca. 2 timer.
  2. 2For kaken: Forvarm ovnen til 350°F (ca. 180°C). Smør lett to 23 cm runde kakeformer; kle bunnen med bakepapir.
  3. 3Visp mel, natron, bakepulver og salt sammen i en middels stor bolle. Sett til side.
  4. 4Pisk smør med en mikser på middels hastighet til det er glatt. Øk hastigheten til medium-høy og tilsett gradvis sukker. Pisk til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Skrap ned sidene av bollen etter behov. Tilsett kakao og vanilje, og pisk på middels hastighet i 1 minutt. Senk hastigheten til medium-lav og tilsett eggene ett om gangen, pisk i 1 minutt mellom hver tilsetning.
  5. 5Kok opp 1 ½ kopper vann og melk i en kjele. Ta av varmen.
  6. 6Pisk melblandingen inn i røren, ¼ kopp om gangen, med mikser på lav hastighet. Hell forsiktig den varme melken i røren, og rør med en slikkepott til det er glatt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Bank lett på benken for å fordele røren jevnt.
  7. 7Stek på midterste rille i ovnen til kakene begynner å trekke seg fra kantene av formene og midten spretter tilbake når den lett trykkes på, ca. 30–35 minutter. Avkjøl kakene i formene på en rist i 10 minutter. Løsne kakene fra formene og la dem avkjøle helt på risten.
  8. 8Pynt kaken med frosting, og fordel ⅓ kopp frosting mellom lagene og resten over toppen og sidene. Pynt med bringebær.