
Parmesan-tortillachips
Lær hvordan du lager sprø parmesan tortilla crisps med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller forrett, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje tørket oregano
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 12 (15 cm) mais tortillas
- 1 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Dekk to store store bakeplater med aluminiumsfolie. Visp sammen oljen, oregano og pepper i en liten kjele over middels varme til det akkurat blir varmt. Sett til side i 15 minutter. Pensle oljeblandingen over begge sider av tortillalefsene. Stabl tortillalefsene og skjær dem i striper på 1/2 til 3/4 tommer bredde. Legg stripene i ett lag på bakeplatene. Strø osten og saltet over stripene. Stek til stripene er gyldne og sprø, ca. 12 minutter. Forberedelsestips: Tortillastripene kan lages opptil 2 dager i forveien. Oppbevar dem i lufttette beholdere ved romtemperatur.
- 2ANBEFALT VIN #1: Coltibuono Chianti Classico "RS" 2001 REGION/OPPRINNELSE: Chianti Classico, Toscana DRUE/DRUEKVALITET: Sangiovese
- 3ANBEFALT VIN #2: Alois Lageder Pinot Bianco 2003 REGION/OPPRINNELSE: Alto Adige DRUE/DRUEKVALITET: Pinot Bianco