
Inside Out Rolls (Ura Maki)
Lær hvordan du lager deilige inside out rolls, også kjent som ura maki, med denne enkle oppskriften. Perfekt for sushi-entusiaster som vil lage sushi hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. Sushi ris
- 2. Nori
- 3. Avocado
- 4. Gulrot
- 5. Aubergine (grillet japansk)
- 6. Tofu (sprøyst ved steiking)
- 7. Tomat
- 8. Agurk (kinesisk uten frø, eller vanlig)
- 9. Asparges
- 10. Aburage (inari tofuskjell)
- 11. Veltet spinat
- 12. Paprika, julienne
- 13. Vårløk, julienne
- 14. Snøepler, julienne
- 15. Svart sesamfrø
- 16. Hvitt sesamfrø
- 17. Kombinasjon av svart sesamfrø og salt
- 18. 3 1/3 kopper kortkornet ris
- 19. 4 kopper vann, pluss 1/4 kopp vann
- 20. 6 spiseskjeer riseddik
- 21. 5 spiseskjeer sukker
- 22. 3 teskjeer salt
Fremgangsmåte
- 11. Plasser et ark med nori vertikalt på matten. Fukt fingrene og håndflatene med riseddik og fordel omtrent 1 kopp med sushiris jevnt over nori-arket. Dekk med plastfolie og trykk jevnt. Vend over slik at nori-arket nå er øverst og plastfolien ligger på matten. Legg fyllet horisontalt over den enden av nori-arket nærmest deg. Rull nesten ett helt rull, stopp for å presse og gjøre den fast, og fullfør rullen. Fukt kniven med riseddik og skjær rullen i 2,5 cm tykke skiver. Fjern forsiktig plastfolien.
- 22. Server med syltet ingefær, wasabi og soyasaus som tilbehør.
- 33. Skyll risen i vann til vannet er klart, og la den renne av i en sil i 1 time. Plasser den avrente risen i en riskoker eller i en kjele med tett lokk, og tilsett 4 kopper vann. På middels varme, dekk til og kok opp. La det koke i ca. 2 minutter, skru ned varmen og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Skru ned varmen til lav og kok i ca. 15 minutter, eller til vannet er absorbert. Ta kjelen av varmen, fjern lokket, og legg et håndkle over. Sett på lokket igjen og la det stå i 10–15 minutter.
- 44. Mens risen koker, bland eddik, sukker og den gjenværende 1/4 kopp vann i en liten kjele. Varm opp på lav varme, rør om til sukker og salt er oppløst. La det avkjøle.
- 55. Hell risen over i en hangiri (eller annen ikke-metallisk) bolle, og fordel den jevnt over bunnen med en shamoji (eller stor tresleiv). Bruk spatelen til å skjære gjennom risen i skjærende bevegelser for å skille kornene. Mens du gjør dette, tilsett eddikblandingen langsomt. Tilsett bare så mye som er nødvendig; risen skal ikke bli grøtete. Hvis du har hjelp, kan du vifte risen med en uchiwa (vifte) under avkjølingen og blandingen.
- 66. Ikke oppbevar risen i kjøleskap. Hold den dekket med en ren klut i bollen til den skal brukes. Risen holder seg i én dag.